TV10 yöneticilerinin gözaltına alınması inancımıza, direncimize saldırıdır

Bugün sabah yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan gazeteciler ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan TV10 Eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Yayın Yönetmeni Şükrü Yıldız Alevileri emekçilerine sahip çıkmaya çağırdı. Yıldız’ın “TV10 yöneticilerinin gözaltına alınması inancımıza, direncimize saldırıdır” başlığını taşıyan açıklaması şöyle;

Basına/ Kamuoyuna

TV10 yöneticilerinin gözaltına alınması inancımıza, direncimize saldırıdır

Birlikte çalıştığımız iki arkadaşımızın bugün (10 Ocak 2018) gözaltına alındığını öğrendik. Daha önce hukuksuz bir şekilde gözaltına alınıp tutuklanan Kemal Demir’den sonra şimdide Veli Büyükşahin ve Veli Haydar Güleç gözaltına alınmış bulunmaktadır.

Alevilerin sesini kamuoyuna duyurmak için emeğimize emek katan, bunun mücadelesini omuzlamış olan gazetecilerin hedef haline getirilerek tutuklanması inancımıza, direncimize karşı bir saldırıdır.

Bu gözaltılar ve tutuklamalar iktidarın bilinçli bir şekilde Alevi medyasını taciz etmesi, ona ayar verme çabalarından başka bir anlam ifade etmemektedir. Bu durum iktidarın Alevilere nasıl bir gelecek öngördüğünün de resmi olmaktadır.

Alevileri ve Aleviliği hazmedemeyen iktidar erki zor şartlarda Alevilerin kendisini ifade etme mücadelesi veren medyasını sessizleştirmek istiyor. Ve genelde medyaya özelde Alevilere karşı tavrında bir değişiklik olmayacağını bir kez daha gösteriyor.

Hiçbir şart altında Aleviliğimizden, Alevilerin sesini kamuoyuna duyurmaktan geri kalmayacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Tüm Alevileri sesine, emeğine kendisine sahip çıkmaya çağırıyor, demokratik kamuoyundan bu konuya gerekli duyarlığı göstermesini bekliyoruz. Ve diyoruz ki;

“Zalimin zulmü varsa, mazlumun ahı var” (Mahzuni)

Şükrü Yıldız
TV10 Eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Yayın Yönetmeni

EN SON EKLENENLER