Bekir Bozdağ’dan erken seçim açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü  Bekir Bozdağ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Parlamento Muhabirleri Derneğini ziyaret etti. En çok çalışan gazetecilerinin Cumhurbaşkanlığı, Meclis ve Başbakanlık muhabirleri olduğunu söyleyen Bozdağ, “Durmak yok yola devam. Bizim kaderimizle gazetecilerin kaderi birbirine çok benziyor. Biz koşunca siz de koşuyorsunuz. Tatiliniz, bayramınız yok” dedi.

‘YERLİ VE MİLLİ DURUŞU OLAN İKİ PARTİNİN İTTİFAKI DOĞAL’

Bekir Bozdağ, daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, 2019 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek verecekleri açıklaması hakkında konuşan Bozdağ, şunları söyledi:

“Sayın Bahçeli, ahlaki duruş ortaya koydu. Pazarlık içinde yapmadı. Şu kadar bakan diye beklenti içinde yapmadı. Ülkemizin istikbali ile ilgili milli duruş olarak görüyorum. AK Parti milli duruş sahibidir. Yerli duruş sahibidir. Milli ve yerli duruşu olan iki partinin 2019 seçimlerinde ittifakı kadar doğal bir şey olamaz. Yasal çerçeve içinde olması doğrudur, şeffaftır, doğru olanı legal ve yasalara uygun şekilde ittifak etmektir.”

‘ERKEN SEÇİMİ GÜNDEMDE TUTMAK İSTEYEN ÇEVRELER VAR’

Bahçeli’nin açıklamasının erken seçimi akıllara getirdiği yönündeki soruya Bekir Bozdağ “AK Parti’nin açıklamaları çok net. Erken seçim yok. Cumhurbaşkanımız açıkladı. Bunu sürekli gündemde tutmak isteyen çevreler var. İktidarımız da bugüne kadar uygulamalarında ilkesel duruşunu ortaya koymuştur. Seçimler vaktinde yapılmıştır. Bunun kararını Türkiye üzerinde kirli hesabı olanlar vermeyecektir” diye cevap verdi.

‘OHAL’İN UZATILMASINI GEREKTİREN ŞARTLAR VARLIĞINI KORUDU’

OHAL’in tekrar uzatılması kararına da değinen Bozdağ “OHAL’in devam ettirmesini gerektiren şartlar, varlığını korudu. OHAL’i uzatılma kararı alındı. OHAL, bir kez daha uzatılacak. MGK, 17 Ocak’ta toplanıp tavsiye kararı alıyor. Daha sonra Bakanlar Kurulu karar veriyor ve Meclis’te görüşüldükten sonra OHAL’in uzatılmasına karar veriliyor” dedi.

EN SON EKLENENLER