ABD’den Afrin harekatıyla ilgili yeni açıklama: Güvenli bölge için Türkiye ile birlikte çalışabiliriz

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye’nin Afrin’e yönelik düzenlediği operasyondan dolayı endişeli olduklarını ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, İngiltere’nin başkenti Londra’ya düzenlediği ziyarette Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrinde yürüttüğü “Zeytin dalı Harekatı” ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde yürüttüğü operasyondan dolayı endişe duyduklarını ifade eden Tillerson, “Türkiye’nin vatandaşlarını terörist unsurlardan korumaya yönelik meşru haklarını tanıyor ve takdir ediyoruz” dedi.

Tillerson, ABD’nin her iki taraftan da sivil kayıpları en aza indirmesini istediğini ve Türkiye’nin meşru güvenlik endişelerini gidermek için birlikte neler yapılabileceğini görmeyi hedeflediklerini ifade etti.

“GÜVENLİ BÖLGE İÇİN TÜRKİYE İLE ÇALIŞABİLİRİZ”

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Afrin operasyonu ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Tillerson, “Güvenli bölge için Türkiye ile çalışabiliriz” dedi. 

ERDOĞAN, ABD’YE YANIT VERMİŞTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı konuşmada ABD’nin harekatın süresiyle ilgili yaptığı açıklamalara yanıt olarak, “Amerika diyor, süre belli olmalı, fazla uzun olmamalı. Afganistan’da sizin süreniz belli oldu mu? Irak’ta bitti mi bu süre? Hala Irak’tasınız. Böyle bir savaş, matematik bir olay değil ki. Nasıl böyle bir şey sorarsınız? Ne zaman iş biterse bizim orada durmaya da merakımız yok, çekilmesini biliriz. Bunun için birilerinen icazet alma gibi derdimiz de yok. Bunu da bilmeniz lazım. Bölgenin gerçek sahibi olan kardeşlerimizin huzur ve güven içinde yaşayabilecekleri bir yer haline getirilmesi hususunda çalışmalar başlatılacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

EN SON EKLENENLER