CHP’li Ağbaba’dan Bilal Erdoğan tepkisi: ‘Sen kimsin, komutan mısın!’

CHP Genel Başkan Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da partisinin il binasında gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi.

TSK’nin Afrin’e yönelik düzenlediği “Zeytin Dalı harekâtına yönelik değerlendirmelerde bulunan Ağbaba, “Öncelikli orada bulunan Mehmetçiklerimize kazasız belasız ülkemize dönmelerini diliyoruz. Tabii buraya nasıl gelindiğini kimse sorgulamıyor. Buraya nasıl geldik?, Türkiye bu duruma neden düştü onun sorgulanması gerekiyor. 2010’da 2011’de uyarmıştık ama maalesef hükümet kendi anlayışından dolayı hem Türkiye’yi hem de Ortadoğu’yu kan gölüne çevirdi. Yanlış Suriye politikasından dolayı, 180 derece dönülen bir politikayla maalesef burası bir ateş gömleğine döndü” dedi.

‘Böyle kepazelik olmaz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın medyaya yansıyan fotoğraflarını eleştiren Ağbaba, “Tabii bir taraftan orada kendi canlarını feda eden askerimiz var. Bir taraftan Türkiye’nin varlığı için kendi canı için hiçe sayan askerlerimiz var. Bunu kimse görmüyor, kameralar bunu görmüyor. Bazıları evcilik oynuyor. Türkiye hiç olmadığı kadar komik duruma düşüyor. Bilal Erdoğan hangi vasıfla giriyor bir savaş odasında, sanki evcilik oynuyor. Askerliğini yapmamışlar savaş yönetiyorlar. Böyle bir rezillik, kepazelik olmaz. Damadı orada sanki babalarının çiftliği. Bir tane insanda kalkıp buna tepki göstermiyor . Sen kimsin kardeşim? Asker misin, komutan mısın? Askerlik yapmamış. Bu ailede askerliğini yapan kimse yok burada memlekete şehadeti anlatıyor. Senin çocukların askerlik yapmamış. Askerliğini yapmamış insan şu resme bakın arkadaşlar, Bilal oğlan savaş yönetiyor savaş odasında. Hiç girilmemesi gereken bir odayı devletin sırlarının olduğu odaya giriyor, hangi sıfatla giriyorsun. Nesin sen? Böyle bir kepazeliği maalesef bu dönemde yaşıyor Türkiye. Bir taraftan insanlar kendi canlarını verirken, bir taraftan da şov yapıyorlar. Onların, şehitlerin, askerlerin üzerinden şov yapıyorlar. Yazıklar olsun, yazıklar olsun” diye konuştu.

‘Kimse güvende değil’

Türkiye’nin 1.5 yıldır OHAL ile yönetildiğini ifade eden Ağbaba, “Hukuk askıya alınmış durumda. Kimsenin can ve mal güvenliği yok. Her istediğini cezaevine atıyor, her istediğinin malına el koyabiliyor. Herkesi OHAL ve KHK ile terbiye etmeye çalışıyorlar. 12 Eylül’de yaşanmayanlar yaşanıyor. Tiyatrolar yasaklanıyor. Barış Atay’ın tiyatrosu yasaklanıyor. Sadece tiyatrosu değil, her türlü etkinliği yasaklanıyor. Türkiye komik duruma düşüyor. Şarkı söylemek yasak, sokağa çıkmak yasak. ‘OHAL millete karşı değil’ dediler, ama bakın OHAL tam da millete karşı ilan edildi. Tam da muhalefetlere, hakkını arayanlara karşı ilan edildi. Biz herkesi etkileyecek dedik. OHAL nedir? Bakın Doğanşehir’deki tütün üreticisinin sokağa çıkamamasıdır, coplanmasıdır. Biber gazıdır. Taşeron için nedir onunda içinde verilmeyen kadrosunun mahkemeye taşınmamasıdır. OHAL maalesef Türkiye’yi çadır devleti haline düşürmüştür” dedi.

AYM’YE TEPKİ

‘Onurları varsa istifa etmeliler’

Anayasa Mahkemesi’nin kararlarının alt mahkemelerce uygulanmadığına dikkat çeken Ağbaba, “Eğer onlarda onur varsa Anayasa Mahkemesi üyelerinde, istifa etsinler. Hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Nereye başvuracağız biz sorunumuz olduğu zaman, hukuka değil mi. Hukuk nerede? Saray’da, Saray’a teslim olmuş durumda. Bir an önce OHAL bitmelidir. OHAL sürdüğü sürece Türkiye’de demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Parti olarak OHAL’in kaldırılması için her türlü mücadeleyi vereceğimizin bilinmesini istiyoruz” dedi.

EN SON EKLENENLER