Bekir Bozdağ: YPG üniformalı ABD askeri de olsa hedeftir

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı’nda 16. güne girildi. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, katıldığı televizyon programında, “Zeytin Dalı harekatının başladığı günden bugüne kadar dünkülerle beraber 13 şehidimiz oldu. 39 yaralı. ÖSO mensupları arasında 30 şehit var, 158 yaralı var.  Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 932” dedi.

“MÜNBİÇ’E DE FIRAT’IN DOĞUSUNA DA GİRERİZ”

Bozdağ, “Eğer Münbiç’ten bunlar çıkmazsa Münbiç’e gireriz, Fırat’ın doğusuna gireriz” dedi.Bozdağ ayrıca, “YPG üniformalı ABD askeri de olsa hedeftir” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’YE ATILAN ROKETLER 

Bozdağ, Hakan Çelik’in Türkiye’ye atılan roketler ve sivilillerin yaşamını yitirmesi ile ilgili soruya da yanıt verdi. Bozdağ, “Sınır bölgesindeki vatandaşların taşınması durumu var mı?” sorusuna “Böyle bir düşüncemiz yok” dedi. Bozdağ’ın açıklamaları şöyle: 

“Roketlerle ilgili önemli bir kısmı imha edildi. 90’dan fazla roket atıldı. Sınıra yaklaşmalarını engellememiz gerekiyor. Bizim sınırımız yanıbaşındaki teröristlerin tamamen arındırılması ve o alanının güvenli hale getirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Vatandaşlarımızın taşınması gibi bir düşüncemiz yok. Orada yaşayan vatandaşlarımız da operasyona destek veriyorlar.”

“BARIŞ, AKILLARINA YENİ Mİ GELDİ?”

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, TTB bildirgesi ve sonrasındaki gözaltılarla ilgili “Barış akıllarına yeni mi geldi?” dedi.  

KHK İLE İHRAÇ VE İŞE İADELER

Bozdağ, FETÖ soruşturmaları sonrası başlatılan kamudaki ihraç ve işe iadelerin bundan sonra da KHK ile yapılacağını belirtti. 

EN SON EKLENENLER