‘CHP Atatürkçülerin mülteci kampı’

Hafta sonu gerçekleşen CHP Kurultayı sona erdi. Yer yer tartışmaların da yaşandığı kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu yeniden Genel Başkan seçildi.

Kurultay’ın ardından İYİ Parti Gençlik Kolları GİK Üyesi Nil Apaydın yaptığı açıklamada “Genel başkanlık yarışı sırasında yaşananlar ve sonuç üzerine çok sayıda CHP’li dostumuzun üzüntüsüne de şahit oldum” dedi.

“ATATÜRK’ÜN KURDUĞU PARTİ ATATÜRKÇÜLER AÇISINDAN MÜLTECİ KAMPINA DÖNÜŞMÜŞTÜR”

Apaydın açıklamasına şöyle devam etti:

“Üzülerek belirtiyorum, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu parti bugün Atatürkçüler açısından bir mülteci kampına dönüşmüştür. Yapılan kongreler ülkemizin karanlığı ve esareti yırtmasının nasıl gerçekleşeceğinin tartışıldığı ortamları oluşturmak yerine yalnızca koltuk kapma yarışı haline gelmiştir. Kurtuluş için seferber edildiği takdirde zaferi getirebilecek emek ve enerji, bir avuç delegenin elinde, koltuk peşinde sönümlendirilmektedir.

Geldiğimiz noktada görünen tablo şudur; bir yanda ÖSO gibi unsurları haddini aşarak Kuvayi Milliye’ye benzetenler, bir yanda da partilerini Kuvayi Milliye’nin ve Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamı olarak gördüğünü söylerken delege, kongre, koltuk derdinden bir türlü kurtulamayanlar bulunmaktadır. Türk Milleti ya Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini ve ilkelerini ancak ürettiği yanlış iç ve dış politikalarla ülkemizi uçuruma sürükleyip, devrilme korkusu yaşadığı noktada ananlara ya da kurucusu ettiği partiyi ‘Mustafa Kemal’in Askerleyiz’ sloganı attırmaya dahi erinenlerle yönetmeye kalkanlara mahkum edilmek istenmektedir.”

EN SON EKLENENLER