Askerlerin rahatsızlandığını duyan CHP’liler hastaneye koştu

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve CHP Yunusemre İlçe Başkanlığı üyeleri, bazı asker ailelerinden gelen “Askerler toplu halde hastaneye getiriliyor” ihbarıyla dün gece, Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi’ne gitti. Askerlerin hastanede olduğunu gören Biçer, yetkililerle yaptığı görüşmede, askerlerin gribal enfeksiyon ve yüksek ateş tespitiyle tedaviye alındıkları bilgisini aldıklarını ifade etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Biçer, “Dün gece asker aileleri, yoğun olarak telefonla aradı. ‘Askerler toplu halde hastaneye götürülüyor. Yine zehirlenme mi oldu’ diye sordular. Biz de vakit kaybetmeyerek hastaneye gittik. Daha sonra hastane yetkilileri ile yaptığımız görüşme neticesinde, askerlerin bir gıda zehirlenmesi şüphesiyle değil, üst solunum yollarına bağlı gribal enfeksiyon ve yüksek ateş teşhisiyle hastaneye getirildiğini öğrendik. Ayrıca komando olarak ayrılan bir grup askerin ise, kulak testinden geçirilmesi sebebiyle hastaneye getirildiği bize bildirildi. Bu sefer askerlerimizin gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye getirilmemesinden dolayı büyük sevinç duyduk. Hastanede gribal enfeksiyon sebebiyle yatan askerlerimizi ziyaret ettik ve geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Askerlerimizin hepsi iyi. Ailelerimizin de gönlü ferah olsun” diye konuştu.

HAKKINDAKİ TAZMİNAT DAVASI MART AYINDA GÖRÜLECEK

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda 23 Mayıs, 16 ve 17 Haziran 2017 tarihlerinde yaşanan, er Hüsnü Özel’in hayatını kaybettiği, yüzlerce askerin ise etkilendiği besin zehirlenmeleriyle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğinin altını çizen Biçer, “Yaşanan asker zehirlenmeleriyle ilgili olarak açılan davanın takipçisi olmaya devam edeceğim. Olayın hemen ardından zehirlenmelerin kaynağı olan yemek firması Rota Şirketi’nin ismini verdiğim gerekçesiyle şirket benim hakkımda dava açmıştı. Gerekçe olarak, ‘itibarlarının zedelendiğini’ belirterek tazminat davası açtılar. Ancak bana dava açtıktan sonra açıklamaların ne kadar gerçekçi olduğu ortaya çıktı ve Rota şirketi tüm ihalelerden men edildi, sorumlu kişiler tutuklandı. Bana açtıkları tazminat davası mart ayı içerisinde Ankara’da görülecek. Bu davadan hiçbir sonuç çıkacağını zannetmiyorum. Dava düşecek. Daha sonra ben şirket hakkında tazminat davası açacağım” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER