Halkevleri üyeleri adliyeye getirildi: Aktaş’a neden TTB’nin yanında olduğu soruldu

Ankara’da 22 Şubat’ta yapılan operasyonda gözaltına alınan Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş’ın yaptığı açıklamalar ve TTB’nin yanında olduğuna dair yaptığı paylaşımların tamamı suç sayıldı.

Ankara’da 22 Şubat’ta Halkevleri’ne yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan aralarında Halkevleri Genel Başkanı Dilşat Aktaş’ın da bulunduğu 11 kişinin dün emniyet ifadeleri sona erdi. Ardından Aktaş ve beraberindekiler Ankara Adliyesi’ne getirildi.
Halkevleri üyelerine yapılan operasyonunun gerekçesinde ihbar olduğu öğrenildi. Aktaş’ın emniyet ifade tutanağında, yaptığı açıklamalardan, Türk Tabipler Birliği’ne (TTB) dair verdiği desteklere kadar demokratik faaliyetleri suç sayıldı.
HALKEVLERİ OPERASYONU DA İHBAR!
Halkevleri’ne yapılan operasyonun 2 Şubat’ta yapılan bir ihbar gerekçesiyle yapıldığı  öğrenildi. Söz konusu ihbarda “Afrin operasyonu ve devleti itibarsızlaştırmak  adına yapılan bu icraatların bir vatansever olarak engellenmesini istiyorum. Adreste belirtilen binanın girişinde itibaren tüm bina katlarında ve işletmelerin içerisinde Afrin’de yapılan Zeytin Dalı Operasyonu dahil tüm devlet faaliyetleri muhalif solcu gruplar maskesi altında kötüleyen vatani düşmanların gerekirse kamera ile izlenerek gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim” ifadeleri yer alıyor.
TTB’YE DESTEK ‘TERÖRE’ DESTEK OLARAK LANSE EDİLDİ
Emniyet tutanaklarında Halkevleri üye ve yöneticileri, Efrin operasyonuna karşı yaptığı yazılı açıklama ve hazırladıkları savaş karşıtı afişler nedeniyle suçlandı. Emniyet ifade tutanağında şu ifadeler yer aldı: “terör örgütlerine destek veren TTB’nin yanında olduğunun belirlenmesi ile birlikte ‘terör örgütüne destek verilmesi’ ve ‘örgüt propagandası’nın yapıldığının anlaşılması üzerine; Halkevleri Derneği ve Dev-Yol Devrimci Gençlik terör örgütü açık alan yapılanmaları (öğrenci kollektifleri vb.) içerisinde faaliyet gösterenlerin sosyal medyalarında yapılan araştırma üzerine; terör örgütü açık alan yapılanmalarının açıklanması/çağrıları üzerine ‘Zeytin Dalı Operasyonunu’ hedef göstererek, itibarsızlaştırmaya çalıştıkları, terör örgütüne destek niteliğinde açıklamalar yapıldığı, bu paylaşımlarla halkı kin ve düşmanlığa sevk ettikleri, devletin askeri teşkilatını aşağılama ve devlet büyüklerine hakaret ettikleri belirlenmiştir.”
‘ÖLÜME KARŞI YAŞAMI SAVUNMA’ SUÇ!
Aktaş’ın sosyal medya hesabındaki “Yıllardır kadınların sağlık hakkı için mahallelerde kadın sağlığı eğitimlerine destek olan kadınların Selma Güngör, Hande Arpat… yanındayız”  ve ” Vicdan zorbalığa direniyor. TTB halkın vicdanıdır. Ölümün karşısında yaşamı, savaşın karşısında barışı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz” şeklindeki paylaşımları suç unsuru sayıldı.
AKTAŞ’A YÖNELTİLEN SORULAR
Aktaş’a emniyette yöneltilen sorular ise şöyle:
“‘Afrin savaşı diktatörlüğün inşa savaşıdır’ açıklamasında Afrin Bölgesindeki ‘Zeytin Dalı Operasyonunu’ hedef alarak yapılan operasyonun Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından sözde tek adam olma hırsıyla diktatörlüğü için gerekli ortamı oluşturmak için başlatılan savaş olduğuna karşı algı oluşturmaya kamuoyunda kin ve nefret duygusu oluşturmanızın amacı nedir?
Halkımızı sokağa davet ederek Gezi türü eylemler yapılmasını ülkemizde kaos, kargaşa ortamı oluşturulmasını istemenizin amacı nedir?
Sosyal medya hesabınızda halkevleri mensuplarının kahve kahve dolaşarak insanları Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı ayaklanmaya isyana teşvik eder paylaşım yapmanızın amacı nedir?
TSK’nın Afrin’e yapmış olduğu askeri operasyonlarını eleştirir ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni küçük düşürücü mahiyette açıklama yapan TTB’nin yanındayız şeklinde paylaşım yapmanızın ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni suç işleyen ve her türlü saldırı yapan devlet olarak göstermenizin amacı nedir?
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Sayın Cumhurbaşkanını diktatör olarak gösterip, hakaret etmenizin ve halkı kin ve düşmanlığa sevk etmenizin amacı nedir?
Yaptığınız açıklamalarla örgüt propagandası yapmanızın amacı nedir?
Bu açıklamaları kimlerin talimatıyla yaptınız? Terör örgütü içerisinde kimler ile irtibatlısınız?
Halkevleri Eş Genel Başkanı olarak kimlere ne tür talimatlar vermektesiniz? Yaptığınız eylemler nelerdir?”

EN SON EKLENENLER