Tahir Elçi 116 haftadır adalet bekliyor…

Diyarbakır Barosu her hafta olduğu gibi bu hafta da, etkili soruşturma yürütülmesi ve Elçi’nin faillerinin bulunması talebiyle Diyarbakır Adliyesi önünde basın açık açıklaması yaptı.

Baro Başkanı Ahmet Özmen, 116 haftadır Tahir Elçi’nin katledilişini ve faillerinin bulunmayışını protesto etmek için toplandıklarını, etkinliğin Elçi’nin failleri bulununcaya kadar devam edeceğini vurguladı. Savcılıkta yürütülen dosyada henüz hiçbir gelişmenin olmadığının altını çizen Özmen, Diyarbakır Barosu bünyesinde oluşturulan komisyonun çalışmalarını sürdürdüğünü anlattı.

Özmen, “Bu kapsamda da yurt dışından oluşturduğumuz bir ekiple yürüttüğümüz bir çalışma var. Söz konusu ekipte adli mimari uzmanları, ses ve görüntü uzmanları var. Olay gününe, Tahir Elçi’nin vurulduğu ana ilişkin görüntüler üzerinden ve sokağın yapısı üzerinden yapmış oldukları bir çalışma ile Tahir Elçi’nin faillerinin bulunmasına yönelik bir gayret içerisindeler. Bu çalışmanın bizlere ve soruşturma dosyasına sunacağı katkı, fail tam olarak tespit edilemese bile yapılan incelemelerde şüpheli sayısının azaltılması yönünde bir katkı sağlayacaktır. Bu çalışma aynı zamanda savcılığın yürüttüğü soruşturmaya da dayanak teşkil edebilecek bir çalışmadır. Çalışma şu an devam etmektedir. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde bu çalışmanın sonuçlarını da siz değerli basın mensupları aracılığıyla kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

EN SON EKLENENLER