Hrant Dink cinayeti davasında 20. duruşma…

Savunmasına başlayan, dönemin İstanbul İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde astsubay rütbesiyle görev yapan tutuklu sanık Yavuz Karakaya, “Bu kirli cinayete adımın karıştırılmasından hicap duyuyorum” dedi.

“BAKIRKÖY’E FARKLI AMAÇLARLA GİTTİM”

Bülent Aydın’ın twitter hesabından aktardığına göre Yavuz Karakaya, olay gününe ait Ogün Samast’ın söz ettiği video kaydının kanıtlanamadığını belirterek, “Samsun’da bu görüntünün kendine izlettirildiğini söyledi. Bu kayıt henüz dosyada Yok. Ogün Samast ifadesi inandırıcı değil. Olay yeri kamera kayıtları teşhise uygun değil. Düzenlenen polis teşhis tutanağı kasıtlıdır. Jandarma personeli doğrudan suçlanmış. Kullanılan ifadeler kabul edilemez. Cinayetle ilgili beni suçlayan kanıtlar şaibelidir. 15 Temmuz ile ilgili suçlamalar masumiyet karinesine aykırı. O davada henüz sanık durumundayım. Darbe girişimine katılmadım. Çatışmalara katılmadım. 15 Temmuz günü kışladan çağrılarak giden ama aslında darbeyle ilgisi olmayan binlerce kişiden biriyim. Hrant Dink ile ilgili keşif yaptığı iddia edilen Trabzon personelini tanımıyorum. Bakırköy’e farklı amaçlarla gittim” dedi.

“SAMAST’I TAKİP EDEN ARAÇ POLİS TARAFINDAN TAHRİF EDİLMİŞTİR”

Hrant Dink’in apartman görevlisini tehdit edenlerin tavır ve konuşmaları polis olmadıklarını gösterdiğini belirten Karakaya. “Kanımca bunlar mafyavari sivil kişilerdir. Davaya yıllar sonra dahil edildik. Ben ve arkadaşlarım olay yerinde değildik. Benziyor şeklindeki tesbiti kabul etmiyorum. Ogün samast’ın ifadesini kabul etmiyorum. Görüntülerdeki şahıslar biz değiliz. Kimlikleri telefon kayıtlarından tesbit edilebilir. Olay günü Samast’ı takip eden Renault araç konusu polis tarafından tahrif edilmiştir. Bu araçlar bize ait değil. Muharrem Demirkale benim amirim değil. Olay günü Beni yönlendirdiği doğru değil” dedi.

“FETÖ ÜYESİ DEĞİLİM, GÖREVİM GEREĞİ ONLARLA MÜCADELE ETTİM”

Karakaya, “Olay günü telefon görüşmelerim için bu kadar yıl sonra kesin olarak bir şey söylemem mümkün değil. Fetö üyesi değilim. Görevim gereği onlarla mücadele ettim. Özel yaşamımda da böyle bir ilişkim olmadı” dedikten sonra tahliyesini isteyerek ifadesini bitirdi.

Yavuz Karakaya’nın sorgusunun tamamlanmasının ardından duruşmaya saat 14.00’e kadar ara verildi.

EN SON EKLENENLER