Erdoğan: Çatlayın patlayın AKM’yi yıktık

Gezi eylemlerini hatırlatan AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, yıktırılan Atatürk Kültür Merkezi için “AKM için çok bağırdı Geziciler. İstediğiniz kadar bağırın, çatlayın patlayın yıktık” dedi.

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Ayasofya’da Yeditepe Bienali’nin açılışında konuştu. Erdoğan, şunları ileri sürdü: “Sanat eserlerini dört duvar arasına hapseden bu anlayış, estetiği öldürmenin yanında çoğu zaman eserlerin geniş kitlelere ulaşmasına da mani oluyor. Kendi alanında bir ilk olan, 600 sanatçının eserlerini barındıran bienal, geleneksel sanatlarımızın tanıtımında önemli rol oynayacak. 45 gün boyunca düzenlenecek sergi, panel, seminer ve konferansların şehrimizin kültür hayatına zenginlik katacağına inanıyorum. Biz eriye eriye buraya geldik. 19. asrın başlarında 5 milyon kilometre alana sahiptik. Kimse bunun hesabını sormuyor. Bundan sonrası bizim için çok hassas. Tarihi camilerin bir kısmı müzeye, bir kimi depoya, bir kısmı da ahıra çevrildi. Tek parti döneminde 300’ü aşkın mescit yok edildi.”
‘ÇATLAYIN PATLAYIN AKM’Yİ YIKTIK’
Efrin savaşına destek veren “sanatçılara” gösterilen tepkiye öfkelenen Erdoğan, şunları söyledi: “Tepeden inmeci, baskıcı, jakoben anlayış bugün de bazı sanat çevrelerinde sürüyor. Çapulcularla kol kola yürümedikleri, vandallığa prim vermedikleri için sanatçılarımızın tehdit edildiğini biliyoruz. Gezi’de yaptıklarını, Zeytin Dalı Harekatı’ndaki askerlere destek vermeye giden sanatçılarımıza yaptılar. Sanatçılarımızın, ülkemiz için canını vermeye göze alan Mehmetçik’imize moral vermesine bile izin vermediler. Sırf milli ve yerli bir duruş sergiler, moral verdiler diye, o sanatçılarımıza edilmedik hakaret bırakmadılar. Bunların lümpen, mahalle kabadayılarından farkı yoktur. Bunlar zihniyet itibariyle modern bedevilerdir. AKM için de çok bağırdı Geziciler. İstediğiniz kadar bağırın çatlayın patlayın yıktık. Aynı şeyi Ankara’da yaptık. Cumhuriyet tarihi boyunca bir tane eser ortaya koyun be. Demek ki bizi beklediler. Sanatı olmayan bir milletin şah damarı kopmuş demektir.”

EN SON EKLENENLER