Erdoğan ağız değiştirdi: Bir gün önce Esat demişti

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Doğu Guta ve Duma katliamını yapanları lanetlediğini belirterek “Kimden gelirse gelsin bu katliamı yapanlar bunun hesabını, bedelini kesinlikle ağır ödeyeceklerdir” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisiyle Hatay’a gelen sanatçılara hakaret ettiğini ileri sürerek, “Şimdi duydum ki Hatay’a gidiyormuş. Hayırdır ya günaydın ne oldu? Postalın eksikse sana postal da gönderelim. Olur ya parka filan eksikse onu da gönderelim” dedi. Çocuk istismarıyla ilgili yasa tasarısına ilişkin bilgi veren Erdoğan, çocuklara nitelikli istismar suçunda üst ceza sınırının 20 yıldan 40 yıla çıkarıldığını, ağırlaştırılmış müebbet cezası alan kişinin 50, müebbet alan kişinin ise 40 yıldan önce cezaevinden çıkamayacağını kaydetti. Erdoğan, “Sıkıysa bundan sonra da bu yola tevessül etsinler. Artık bundan sonra bunların ömürleri cezaevinde geçer ve orada çürürler” dedi.

Lavrov’a tepki

Grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Lavrov’un Afrin konusundaki “Suriye rejimine verilmesini bekliyoruz” açıklamasının sorulması üzerine “Öncelikle Suriye’de şu anda başka ülkelerin el altında, kontrol altında tuttuğu yerlerin Suriye’ye teslimi konuşulsun. ‘Oraları rejim verdi’ ifadesi bizi ikna etmez. Biz, yeri geldiği zaman Afrin’i, Afrinlilerin kendisine bizzat teslim ederiz. Ama bunun zamanı bize aittir, onu da biz belirleriz, Sayın Lavrov değil” yanıtını verdi.

Erdoğan, Saray’da yapılan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) toplantısında da, “Petrol zengini Müslüman ülkelere sesleniyorum; Müslüman ülkeler salt zekâtlarını tespit edip bu fakir, garip ülkelere verseler dünyada herhalde fakir kalmaz” dedi.

EN SON EKLENENLER