Olayların büyümemesi için Rusların sağduyusuna güveniyorum

ABD’nin İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye’ye yönelik yaptığı saldırıya Fransa’daki muhalefet partileri tepki gösterdi. Tepki gösteren partiler arasında  Boyun Eğmeyen Fransa Partisi, Cumhuriyetçiler Partisi ve Sağ muhalefetten Julien Aubert var.

Fransa’daki muhalefet partilerinin yaptığı açıklamalar şu şekilde: 

Sol Muhalefet: Boyun Eğmeyen Fransa Partisi (La France insoumise) lideri Jean-Luc Mélenchon:

Bunun Rusya ile irtibat içinde alınmış bir karar olduğunu düşünmek istiyorum. Üç ülkenin vahim sonuçlar doğurabilecek böylesine tehlikeli bir saldırıyı, Birleşmiş Milletler’den onay almadan ve BM genel sekreterinin çağrılarına kulak asmadan ve hiçbir AB ülkesinin desteği olmadan gerçekleştirmiş olması son derece sorumsuz bir davranış biçimidir. Bu saldırıların bölgeye barış getirmeyeceği aşikardır. Fransız Cumhurbaşkanı üzücü bir biçimde “elinde kanıtlar olduğunu iddia eden ABD”nin yanında durmuştur. Bu kanıtlar, şayet varsa, kamuoyuna açıklanmalıdır. Son derece karışık bir bölge: Rus askeri üssü ve Türkiye’deki ABD üslerini unutmamak ve temkinle davranmak gerekir. Çok üzgünüm ve çok endişeliyim, topyekun savaşlar başta önemsiz görünen ama sonucu büyük olan eylemlerden çıkar. Olayların büyümemesi için Rusların sağduyusuna güveniyorum.

Cumhuriyetçiler Partisi (Les Républicains) Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Valérie Boyer:

BM kararnamesi yok, Meclis bilgilendirilmemiş, hala açıklanmayan kanıtlar. hala beklediğimizin kanıtı. Macron ulusal temsili küçümsüyor ve uluslararası kuralları çiğniyor. Neden -Yezidiler ve Doğu Hıristiyanları soykırıma uğrarken, -Yemen bombalandığı sırada Suudi Arabistan’ın veliaht prensi Muhammed bin Salman’la Macron Louvre müzesinin önünde sarmaş dolaş poz verirken, -Türkler Afrin’de Kürtlere saldırırken uluslararası müdahale yapılmıyor?

Sağ muhalefetten Julien Aubert:

Beşar Esad’a meşru olmayan bir şekilde saldırmakla bütün diktatörleri silahlanmaya davet ediyoruz, bütün aşırı islamcıları bize saldırmaya teşvik ediyoruz, ve Rusya ile Çin’in istediklerini yapmalarına ruhsat veriyoruz. Veto hakkı yok olduğunda ortada savaş kalır.

EN SON EKLENENLER