Bern’de 24 Haziran seçimlerinin startı verildi

Halkların Demokratik Kongresi (HDK-A) Bern bugün olağan 1. Kongresini gerçekleştirerek yeni yönetimini seçti. Diktatöre Karşı Seçim Platformu olarak seçim komisyonları oluşturuldu ve Bern’de 24 Haziran baskın seçimi için çalışmaların startı verildi.

 

Bern Demokratik Kürt Toplumu (CDK-S) lokalinde gerçekleştirilen kongre devrim şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Divan seçimi ve gündem önerilerinin belirlenmesinin ardından son siyasal gündem değerlendirilmesine geçildi. Dönem faaliyet raporlarının okunup değerlendirilmesinin ardından yapılan seçimle 7 kişilik yönetim belirlendi. HDK Bern’in yeni dönemi kapsayan çalışma takviminin oluşturulmasının ardından kongre sonlandırıldı.

 

 Diktatöre karşı seçim platformunun 24 Haziran seçim çalışmalarının startı verildi. 

 

Kongrenin ardından Seçim gündemine dair siyasi gündem değerlendirmesiyle başlayan platformda seçim komisyonları ve çalışma alanları belirlendi. Komisyonlar olarak öncelikli olarak seçmenlerin kayıtlarının sorgulanması kaydı olmayanların  seçmen listelerine bir an önce kayıt işlemlerinin yapılması kararı alındı. 

 

Oldukça verimli geçen Seçim  Platformu toplantısı “Haklıyız, Kazanacağız” sloganlarıyla sonlandırıldı.

EN SON EKLENENLER