Microsoft kurucusu Bill Gates’ten utandıran Trump açıklaması

Microsoft kurucusu ve iş insanı Bill Gates, gelişmekte olan ülkelerde, eğitim ve sağlık alanlarında özellikle kadın ve çocuklara yönelik çalışmalar yapan ve dünyanın saydam çalışan en büyük yardım kuruluşu olarak bilinen Bill & Melinda Gates Vakfı’nda yaptığı bir konuşmada ABD Başkanı Donald Trump’la arasında geçen bir diyaloğu aktardı.

Donald Trump’ın AIDS hastalığına neden olabilen HIV virüsü ile, Human Papilloma Virüsü HPV’nin arasındaki farkı bilmediğini iddia eden Gates, Trump’la iki kez görüştüğünü, ikisinde de başkanın kendisine HIV ile HPV’nin arasında bir fark olup olmadığını sorduğunu aktardı.

“Bu iki virüs birbiriyle nadiren karıştırılıyor”

Gates, Donald Trump ile gerçekleştirdiği iki görüşmeyi şu sözlerle anlattı: 

“2016’nın Aralık ayında kendisiyle tanıştım. Sonrasında da geçen yıl mart ayında Beyaz Saray’da görüştük. Her iki toplantıda da, bana aşıların zararlı olup olmadığını sordu ve aşıların zararlarını inceleyecek br komisyon kurmayı düşündüğünü aktardı. Çünkü yanılmıyorsam Robert Kennedy Jr. tarafından kendisine verilen tavsiyelere göre aşıların zararlı olduğunu düşünüyordu. Ben bunun kesinlikle doğru olmadığını, böyle bir şey yapmasının kötü bir fikir olduğunu kendisine söyledim.” 

The Guardian’ın haberine göre HIV/HPV farkı Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Hizmetleri web sitesinde okuyucular tarafından en çok sorulan sorular arasında. HPV, deriyi ve nemli zarları etkileyen bir virüs. HPV siğil, genital siğiller ve rahim boynunda anormal hücre değişimlerine neden olabiliyor. HIV virüsü ise bağışıklık sistemine saldırıyor.

EN SON EKLENENLER