Ana ve Pirler: HDP’nin yanında yerimizi almalıyız

Alevi inancının Ana ve Pirleri, ezilenin yanında olduklarını belirterek, “Yüz yıllardır zulümler ile yönetiliyoruz. Artık yeter demeliyiz. HDP’nin yanında yerimizi almalıyız” çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Raya Haq’a (hak ve hakikat yolu) yürüdüğünü belirten Dersim’deki Pir ve Analar, 24 Haziran’da HDP’yi destekleyeceklerini belirtti.
Avuçan Ocağı’ndan Pir Hüseyin Genç, Alevi inancının barış, kardeşlik ve eşitliği temsil ettiğini söyleyerek, Alevilerin ezilenin yanında olduğunu kaydetti. Genç, Alevilerin kimlerin yanında olması gerektiğini şu sözlerle anlattı: “Aleviler olarak; gidip vuranın kıranın, Kerbela yaşatanların, Seyit Rızaları idam eden zihniyetinin yanında yer almamız mümkün değil. Biz kardeşlik ve barıştan yanayız. Çünkü Alevi inancı bunu gerektiriyor. Felsefik bir inançtır. Hakkı, insan ve doğadan alır. Bu nedenle hakikatin yanında durup haksızlığa karşı çıkalım. Ezilenlerin yanında yerimizi alalım.”
‘ALEVİLER HDP’Yİ DESTEKLEMELİ’ 
Avuçan Ocağı’ndan Ana Selda Güneş de, Türkiye’de yaşayan Aleviler olarak, her zaman sistemin ötekileri olduklarını söyledi. Bu yüzden sisteme karşı her zaman söz söyleyen demokratik mücadele verenler olduklarını dile getiren Güneş,  “Eşit yurttaşlık talebimiz var. İnancımız, anayasal haklarda yok hükmündendir. Bu nedenle sistemin ötekileştirdiği farklı inanç ve halklar olarak mücadele alanında ortaklaşmalıyız. 24 Haziran seçimlerinde Aleviler olarak, HDP’yi desteklemeliyiz. Birlik ve beraberlik için ötekileştirilen halklar olarak biz kazanacağız” diye konuştu.
‘ALEVİLER HDP’NİN YANINDA DURACAK’ 
Baba Mansur Ocağı’ndan Pir Hüseyin Koğu da, diğer partilerin cumhurbaşkanı adaylarının propagandalarını rahat bir şekilde yaptığını; ancak HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu olduğunu hatırlattı. Koğu, Alevilerin her zaman mazlumların yanında olduğunu ifade ederek, “Bize yakışan da budur. Zulme karşı durmaktır. Bu anlamda Alevi canların zulme uğrayan HDP’nin yanında durmalarından hiç şüphem yoktur” dedi.
‘ALEVİLER ARTIK CHP’YE OY VERMEMELİ’ 
Kureyşan Ocağı’ndan Ana Raime Kızılkan, ülkenin seçime zorlandığını belirterek, ezilen halkların bu zulme birlik olarak cevap vermesi gerektiğini söyledi. Bütün halkları eşit tutan bir tek siyasi parti olduğunu bunun da HDP olduğunu söyleyen Kızılkan, “Aleviler olarak ülkede yaşanan zulme karşı dur demeliyiz artık. Yüz yıllardır bu zulümler ile yönetiliyoruz. Yeter demeliyiz. HDP’nin yanında yerimizi almalıyız. Yıllarca Aleviler olarak CHP’yi destekledik. Ancak baktığımızda nerede bir Alevi yakılıp zulüm görüyorsa iktidarın yanında CHP’yi buluyoruz. O nedenle Aleviler artık CHP’ye oy vermemeli” ifadelerini kullandı.
MA / Semra Turan

EN SON EKLENENLER