‘Amerika istemez, Erdoğan da almaz’

Programda Muharrem İnce ‘ye FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ‘in iadesine yönelik ABD’den iadesini uygun bir şekilde talep edilmediği iddiası hatırlatıldı. Hükümetin bu iddiayı evraklarla yalanladığı belirtilerek bu konudaki yorumu soruldu.

İnce: Bal gibi biliyorlar. Yalan söylüyorlar. Merak etmeyin. 17-25’ten sonra ben FETÖ’cü okullara nasıl yardım ettiklerini, trilyonlarca Lira aktardıklarını belgelerle açıkladım. Usulüne uygun iade istemediler. 1-Amerika geri vermek istemiyor, 2-Erdoğan da almak isemiyor. Bu bir danışıklı dövüş. Neden almak istemiyor biliyor musunuz? Ortaklıkları deşifre olacak. ‘Ne istediler de vermedim’ dedi mi? Dedi. Demek ayrıcalık yaptın sen! Benim her istediğimi verdi mi? Sizin her istediğinizi verdi mi? Sokaktaki milyonların her istediğini verdi mi? Hayır. Ancak Fetullah Gülen ‘in her istediğini vermiş. İade ederlerse her verdiğini anlatacak. ‘Arsa ver’ dediler verdi, ‘üniversite ver’ dediler verdi, ‘banka kur’ dediler. Kurdu. ‘Bunu general yap dedim yaptı’ İster mi bunların yaşanmasını istemez” dedi.

Muharrem İnce’ye Cerrahpaşa’da coşkulu karşılama

İNEĞİN FOTOĞRAFI DUVARDA ASILI
Hayvan hakları konusunda ne yapmak istediği sorulan İnce, “Size bir anımı anlatayım. Ben 6 yaşında inek otlatıyordum. İki kuzumuz vardı birini boynuzu kırıktı. Bayramda sağlam olanı kestik. Boynuzu kırık olan tek kaldı. Çocukluk yıllarımın en zor zamanlarıydı. Babamın evinin duvarınra bir inek fotoğrafı asılıdır. Bizim iyi süt veren bir ineğimiz vardı. Ben üniversiteyi o ineğin parasıyla okudum. Babam borçla bir kamyon almıştı onunda parası inek sayesinde ödendi. Bu düzenlemeyi o duygusal bağlamı kuracağım. Çok büyük sıkıntılar olduğunu biliyorum…”

EN SON EKLENENLER