Beyaz tülbendi ile Meclis yolunda

HDP’nin İzmir milletvekili adaylarından biri olan Cemile Aydın (68), bir Barış Annesi. Beyaz tülbentli annelerin Meclis’te olmasının önemli olduğunu söyleyen Aydın’a göre, barıştan yana olan herkes HDP’de buluşmalı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 24 Haziran seçimlerinde gösterdiği milletvekili adayları arasında yer alan dikkat çekici isimlerden biri de 68 yaşındaki Cemile Aydın. İzmir 2. Bölge milletvekili adayı olan Aydın, devlet baskısı sonucu kentte 45 yıl önce göç etmek zorunda kalmış bir Barış Annesi. Biri engelli 10 çocuk ve torun sahibi olan Aydın, neden siyasete atıldığını ve milletvekili adayı olduğunu anlattı.
Yıllardan bu yana Türkiye halkları ve en önemlisi de annelerin yaşadıkları zulme karşı siyasete yer aldığını belirten Aydın’a göre, gelecek nesillere özgür ve eşit bir yaşam sunmak için HDP çatısı altında Meclis’te olmak önemli.
‘MECLİS’TE OLSUN OLMASIN MÜCADELEM SÜRECEK’
Barış içerisinde, eşit, özgür bir yaşam sağlamak, çocuklara daha iyi bir gelecek sunmak için yıllardır verdiği mücadeleye Meclis’te olsun olmasın devam edeceğini dile getiren Aydın, Kürt halkı üzerinde yıllardır uygulanan baskılara dikkat çekti. Her gün gözaltı ve tutuklamalar yaşanırken, diğer partiler meydanlara rahatça çıkıp konuşurken HDP üzerinde ise büyük bir baskı olduğunu, bürolarının taşlanıp, seçim arabalarının saldırıya uğradığını söyleyen Aydın, “Aday olma sebebim devletin maaşını almak ya da başka bir şey değil, kürsülere çıkıp barışı anlatmak. Ülkemizde geçmişten bu yana ölümler artarak sürüyor. Bunlardan dolayı aday oldum. Barış Anneleri adına eşitlik istiyoruz. Halkımıza bu anlamda cevap olmak istiyoruz” dedi.
‘HDP 25 HAZİRAN’A BÜYÜK BİR UMUT İLE UYANACAK’
Türkiye’de adalet ve barışın olmadığını vurgulayan Aydın’ın bu duruma dair işaret ettiği isim de Cumhurbaşkanı adayları Selahattin Demirtaş’ın halen cezaevine tutulması. Artık adaletin yerini bulmasını istediklerini ifade eden Aydın, partilerine dönük baskı ve engellemelere rağmen başaracaklarını şu sözlerle dile getirdi: “Düşüncelerinden dolayı yargılanan insanlar cezaevlerinden çıkmalı. Gözaltılar yaparak HDP’nin seçim çalışmalarının önünü kesip başarısız olmasını istiyorlar. Ama bu gerçekleşmeyecek. En güzel adımlarla HDP 25 Haziranda büyük bir umutla uyanacak. HDP, halkın partisidir. Tüm renklerin bir araya geldiği bir parti… Seçimin üstesinden geleceğiz.”
‘BARIŞ ÖZGÜR BİR YAŞAM İÇİN’
Aydın, bunun için de balta tüm anneler olmak üzere barıştan yana olan herkesi HDP’de buluşmaya davet etti. Beyaz tülbentin kadının ve barışın simgesi hatırlatan Aydın, “Beyaz yazmalarla Meclis’e girmek istiyoruz. Sonuna kadar da barışı isteyeceğiz. Ne olursa olsun her zaman barışı yükselteceğiz. Mevcut hükümet ne kadar katliam yaparsa yapsın, biz ona boyun eğmeyeceğiz ve barışı sağlayacağız. Bundan dolayı barış, güzellik, keyif, aydınlık ve şenliktir. Barış özgür bir yaşam olduğu için biz bu yolda yürüyoruz. HDP bütün halklara renk, din, dil, kültür gözetmeksizin kucak açıyor. Ana dillerini konuşmak için mücadele ediyoruz. Çocuklarımızın kendi kültürleri tanıyarak büyümesini istiyoruz” dedi.
‘UMUTLARIMIZ YÜKSELEREK İLERLEYECEK’
Mevcut hükümetin kadınlar ve çocuklar için yapılması gerekenleri yapmayarak savaşa sürüklediğini kaydeden Aydın, son olarak şunları söyledi: “Toplumda en çok emek veren kadınlardır. Halkımız oylarını kendi partilerine versin. Kendilerini tanısınlar. Nasıl Süleyman Demirel ve Tansu Çiller gitti. Bu iktidarda gidecek. Yasaklar bu partiyi daha çok ayakta tutar. HDP kadınların, anneleri ve çocukların partisidir. Bu sayede başarıya adım atacağız. Umutlarımız yükselerek ilerleyeceğiz”
MA

EN SON EKLENENLER