Haydi güle güle gülüm, haydi güle güle..

Sen bu yollardan gideceksin biz de arkandan el sallayacağız elbette. Ama önce 15 yıllık tarihe sürdüğün kara lekelerin ve kanların hesabını soracağız.

Önce Ali İsmaillerin, Berkinlerin ve Ethem abilerin kanlarının hesabını vereceksin. Sonra Soma’da hayatını kaybeden 301 madencinin hesabını 301 milyon kere soracağız senden. Hrant abinin kaldırım ortasında yatan cesedini unuttuk mu sanıyorsun? 2011 Roboski! 34 canın hesabını da alacağız. 2013 Reyhanlı! 54 bin kere yapışacağız yakana. 2014 Okmeydanı! Cemevinde polis kurşunuyla ölen Uğur’da yapışacak yakana. 2015 Diyarbakır! HDP mitinginde ölen 4 yoldaşımız ve yaralı 400 canımızla dayanacağız kapına.

Sen daha toplamadan bavullarını, Suruç Katliamı’nda hayatını kaybeden 33 canımızla, 2015’te Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden 100 yoldaşımız ile geleceğiz.

Hacı Lokman Birlik, Hurşit Külter, o bebekler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar için… O insanlar için… Bildiğimiz bütün dillerle hesap soracağız senden.

Demir parmaklıklara hapsettiğin gazeteciler, yazarlar, avukatlar, doktorlar, sokakta, yaşlısı, genci, çoluk çocuğu, Türkü, Alevisi, Sünnisi, Kürdü, Ermenisi, Çerkesi birbirine düşürmeye çalıştığın hangi halk varsa, yani diyorum ki, otuz liraya satın aldığın yüzde ellin seni alkışlarken, geriye kalan yüzde elli hesap sormaya geliyor.

Şimdi enkaz altındaki Kürt şehirlerinin yıkıntısı üstünden, gecekondulardan geliyoruz. Ölülerimizi sırtımızda taşıyarak, umutlarımızı gökyüzüne fısıldayarak, ayaklarımızı yerlere vura vura, demir parmaklıkların ardından, dağlardan, ovalardan, taşralardan geliyoruz. Kavgamız yüreğimizde, Deniz olduk, Nazım olduk, Ahmet olduk, İsyan olduk geliyoruz. Barajları değil, okyanusları aştık geldik!

Biz çoktan kazandık!

Alevi olduk, Maraş’ta, Sivas’ta alevler içinde yandık.

Kürt olduk, Cizire, Botan, Amed’de vurulduk.

Ermeni olduk, sürüldük, yağmalandık, soykırıma uğradık.

Kadın olduk, çığlıklarımız yankılandı sokaklarda.

Çocuk olduk, bombayı, silahı, ölümü öğrendik erken yaşta.

Bedel ödedik,

Bizler halkız,

Ölümün coğrafyasında dirilen.

Dirildik!

Ve

Sen kaybettin.

Sen kaybettikçe biz kazandık.

Çalmadık.

Öldürmedik.

Satmadık.

Vurmadık.

İhanet etmedik.

Yağmalamadık.

Biz Selahattin abiyi aldık geliyoruz,

Önce hesap soracağız… Hem de öteki dünya da falan değil, bu dünyada. Biz seni Allah’a havale etmiyoruz.

EN SON EKLENENLER