Ateşkes 4 gün sürdü: Hindistan ve Pakistan arasında çatışma

Hindistan ve Pakistan 4 gün önce Keşmir bölgesi için ateşkes imzalamıştı. Dört günlük ateşkesin sonunda, iki ülke arasındaki tartışmalı bölge Keşmir ‘de çatışma çıktı.

Keşmir’in Pakistan sınırındaki Aknoor kentinde, ateşkes kararına rağmen yükselen gerginliğin sonucunda sınır güvenliğinden sorumlu iki asker yaşamını yitirdi. Yedi sivil yaralandı.

Hindistan yetkililerinin iddiasına göre Pakistan ‘ın Sialkot kentindeki muhafızlar sabah saatlerinde Keşmir bölgesine ateş açtı.

AFP’ye konuşan sınır koruma timi sözcüsü Manoj Yadav, “Yaralı askerler anında askeri bir hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadılar” dedi.

Pakistanlı yetkililerden ise henüz bir açıklama gelmedi.

Uzatmalı ateşkes

İki ülke arasında, Keşmir tartışmalarına son vermek için 2003’te bir ateşkes imzalandı. Ancak bu anlaşmaya iki taraf da uymadı; Keşmir yıllardır bir şiddet sarmalının içinde.

Alınan ateşkes kararından 15 sene sonra, bundan dört gün önce Hindistan ve Pakistan tarafları ateşkese uyma kararı almıştı. İki ülke de birbirini 15 yıllık kararı uygulamamakla suçluyordu.

Britanya sömürgeciliğinin son bulduğu 1947’den beri Hindistan ve Pakistan arasında paylaşılamayan Keşmir vadisinde Hindistan ‘ın 500 bin askeri bulunuyor.

EN SON EKLENENLER