Filipinler’in başkanı Duterte, herkesin önünde bir kadını zorla öptü

Güney Kore ziyareti sırasında bir kalabalığa seslenen Duterte, orada yaşamakta olan Filipinli iki işçi kadını kitap hediye etmek için sahneye çağırdı.

Duterte, yanına gelen kadınlardan birine sarılıp yanaklarından öptükten sonra, ikinci kadını kendisiyle öpüşmeye ikna etmek için uğraştı. Söz konusu videoda kadının sinirle güldüğü ve tereddüt ettiği açıkça görülüyor. Sonunda, Duterte eğilip kadını dudaklarından öpüyor.

Komünist kadın isyancıların ‘vajinalarından vurulmasını’ isteyen Duterte’ye kınama

Bunun üzerine, büyük ölçüde Güney Kore ‘de yaşayan Filipinli göçmen işçilerden oluşan kalabalık Başkan’a tezahürat yaptı. Ancak internet kullanıcılarından ve sosyal medyadan Duterte’ye büyük tepki geldi.

Filipinli insan hakları örgütü Gabriela, bir açıklama yaparak bu sahneyi “Kadın düşmanı bir başkanın mide bulandırıcı oyunu” olarak niteledi.

Duterte’nin kadınlara karşı ilk uygunsuz davranışı değil.

Geçtiğimiz aylarda, Filipinler Başkanı duterte, askerlere “komünist kadınları” vajinalarından vurma emri vermişti.

2016 nisanındac ise, seçim kampanyasını yürüttüğü sırada, tecavüz edilip öldürülen bir Filipinli misyoner hakkında yaptığı açıklamalar infial yaratmıştı. Duterte, “Tecavüze uğradığı için sinirliyim. Ama kadın o kadar güzel ki belediye başkanı ilk olmalıydı, büyük kayıp” açıklamasında bulunmuştu.

Filipinler Devlet Başkanı Duterte: İnsan hakları mı, canı cehenneme Filipinler Devlet Başkanı Duterte’den BM yetkililerine: Bu o. çocuklarını timsahlara atın

EN SON EKLENENLER