Adıyaman HDP 1. sıra adayı Hasan Basri Yorulmaz kimdir?

MAHİR YORULMAZ

24 Haziran için seçime katılacak olan partiler, Cumhurbaşkanı adaylarını, Parlamentoya gidecek adaylarını belirlediler.

Türkiye’nin genelinde olduğu gibi Adıyaman’da HDP milletvekili adaylarını belirledi ve sahaya indi! Bu seçimin en renkli adayları HDP’de aday oldular.

HDP gibi, doğruları söyleyen, sivri dilli, haksızlığa boğun eğmeyen,

hak hukuku savunan, devletin istenmeyen üvey evladı olan bir parti de siyaset yapmak herkesin haddi değildir.

Adıyaman gibi küçük olan bir ilde de bu çok aktif olarak göze çarpıyor. HDP adayları tüm bu riskleri görerek bu gömleği giymişler.

15 Temmuz darbe sonrası ilk KHK ( Kanun Hükmünde Kararname ) ile ekmeğinden olan bir öğretmen, Hasan Basri Yorulmaz aday gösterildi. HDP 1, sıra adayı, Hasan Basri yorulmaz. Hocamızı biraz tanıyalım:

Adıyaman Merkeze bağlı Çam yurdu ( Gömükan ) köyünde 1976 yılında doğdu. Ülkemizin güneyinde 40 yıldır tanrının üvey evlatları olan Kürtlerin payına düşen acıların en büyükleri Çam yurdu ( Gömükan ) köyü de yaşadı. Alevi, Kürt köyü olması, 12 Eylülün tüm nimetlerinden yararlanması için yeterliydi.

Hasan Basri Yorulmaz, çok şanslı olmalı ki böyle bir dönemde, bu köyde doğdu.

Başka bir yerde, doğmuş olsaydı, kim bilir hangi düzen partisinde olurdu.

Hasan Basri Yorulmaz bu acıları birebir tanıklık etmiştir.

Yaşadığı, tanık olduğu bu  acıları yüreğinde his ediyorsan insansındır.Hasan Basri Yorulmaz, elbette ki duyarlı bir vatandaş olmaktan başka bir tercihi olamazdı. Duyarsız olan için lal, kör, sağır olmalısın. Görevden alınman için, yukarıdaki gerekçeler yetiyor.

Görevden alınmanın gerekçeleri:

Urfa, Viranşehir Eğitimsen ilçe Başkanlığını yapmış olmasıdır.

Adıyaman Eğitimsen İl Eş Başkanlığını yapmış olmasıdır.

Adıyaman İHD, Pir Sultan Abdal gibi derneklere üye olmasıdır.

Ankara GAR olaylarının da Eş başkanlığını yaptığı, Eğitimci arkadaşlarının ” arkadaşlar biraz ön tarafa ilerleyelim”, deyip arkadaşlarının canını kıl payı ile kurtarmasıdır. Ankara GAR olaylarında, kendisi ve arkadaşlarının ölmemesidir.

KESK’e  bağlı  Eğitimsen’in ülkenin güneyinde yaşanan ”hendek” olaylarında eğitimin  aksadığını, olumsuz etkilendiği için yapılan 2 günlük iş bırakma eylemine katılmış olmasıdır.

Ana dilde eğitim temel bir haktır, dediği için ekmeğinden oldu. Çocuklar ölmesin, yaşasın dediği için işinden oldu.

En büyük sebebi; 40 yıldır süren kardeş kavgasında başını mezarlarda kaldırmayan, toprağa verdikleri her canın ardında, biz bu acıyı yaşadık başkası yaşamasın diyen halktan geldiği için işinden oldu.

Gençler ölümlerin acısını yüreğinde en iyi his edenlerden biridir.

Kadınlarla, bu karanlıklar değişir dediği için işinden oldu.

Hasan Basri Yorulmaz,  Adıyaman HDP yöneticileri halkı yanlarına alarak seçim çalışmalarını sürdürüyorlar.

Emek sendikasından ihraçların ve açığa alınmaların en çok yaşandığı iller arasında olan Adıyaman da vardı. Bu nedenden dolayı, halkta bir korku mevcut olsa da gerekli tepkiyi sandıkta gösterecektir.

Hasan Basri yorulmaz,  24 Haziranda HDP barajı aştığı zaman, kendisi gerekli oyu aldığı zaman böylesi bir yükün sorumluğunu bilerek TBMM’ de en iyi şekilde mücadelesini en iyi şekilde vereceğine eminim.

07 06 2018

EN SON EKLENENLER