İnce, Erdoğan’ın ‘erotik şiir’ eleştirisine Berat Albayrak göndermesiyle yanıt verdi: Yüzüklerin Efendisi’nin alışveriş listesi…

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, ‘Tatanka’ isimli şiir kitabında yer alan erotik ifadeler nedeniyle kendisini eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi. Wikileaks sitesinde Erdoğan’ın damadı, Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Berat Albayrak’a ait olduğu iddiasıyla yayımlanan maillere göndermede bulunan İnce, “Eğer eski defter açmaya çok meraklıysan Yüzüklerin Efendisi’nin bir alışveriş listesini ben açıklayabiliyorum” ifadelerini kullandı.

“Sen Necip Fazıl’ın şiirlerini oku da yok erotikmiş oymuş buymuş. Sen ne anlarsın cahil adam. Senin önüne prompter koysunlar oradan oku” diye konuşan İnce,  “Ben parayla da satmadım o kitapları. Bu kitapları Yalova’da koydum bir de sandık koydum yanına. Alabilirsiniz ama sandığa para atın dedim. O paralarla da bir fizik öğretmeni olarak okula laboratuvar yaptırdım” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsun mitinginde İnce’ye yönelik “Biz belki utanır diye Bay Muharrem’in yalanlarını ifşa etmeye eski kirli defterlerini açmaya devam edeceğiz. Seçim döneminde taktığı maskenin arkasındaki çirkinlikleri milletimize göstermeye devam edeceğiz. Bir de şiir, bunun şairlik yönü de varmış. Ben bunu o şiir kitabından bazı yerleri okumayacağım. Ama gençler o şiir kitabında ne olduğunu görecekler” açıklamasında bulunmuştu.

Kilis’te konuşan Muharrem İnce’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

1071 Malazgirt Savaşı’ndan bu yana bu topraklar böyle yalancı görmedi. Bence seçime değil doktora gitmesi lazım.

Bir gün Ramazan’da iftar yemeği veriyor. Bir general de gidiyor. Beni eleştiriyor yemekte. General de bunu alkışlıyor. Bana çırak diyor. Yani AKP’li kardeşlerime sesleniyorum: Yarın ben cumhurbaşkanı olsam seneye iftarda da Erdoğan’ı eleştirsem general de alkışlasa sizin hoşunuza gider mi? Bir de ben orada ordumuzu övüyordum diyor. (Erdoğan’ın İnce’ye çırak dediği ve generalle ilgili açıklamasının olduğu video izletildi)

At izi iti izine karıştı. Herkes haddini bilecek. Hakim AKP milletvekili adayıyla esnaf ziyareti yapıyor, Kaymakam milletvekili adayının mikrofonunu tutuyor. Diyanet İşleri Başkanı kıraathane fetvası veriyor. Yazık yazık alet etmeyen dinimizi siyaseti. Biz Müslümanlığı Erdoğan’dan sonra mı öğrendik? Erdoğan kim oluyor? Türkiye’yi demokratikleştireceğiz.

Meydan meydan geziyorsun hani mahallelerde çocuklar vardır ya evin içşinden bağırır. Gel dersin gelmez. Meydanlarda ben ustayım diyor, İnce de çırak diyor. Ya sen madem ustasın niye korkuyorsun? Cesaretin, bilgin mi yok niye gelmiyorsun karşıma?

Ben seçildikten 48 saat sonra OHAL’i kaldıracağım. Merkez Bankası’nın para politikalarına karıştırmayacağım.

Erdoğan’a şiir kitabı yanıtı

30 sene önce benim bir şiir kitabımı almış eline. Bak bak ne yazmış diyor. Ben Erdoğan değilim. Sen Necip Fazıl’ın şiirlerini oku da yok erotikmiş oymuş buymuş. Sen ne anlarsın cahil adam. Senin önüne prompter koysunlar oradan oku. Ben parayla da satmadım o kitapları. Bu kitapları Yalova’da koydum bir de sandık koydum yanına. Alabilirsiniz ama sandığa para atın dedim. O paralarla da bir fizik öğretmeni olarak okula laboratuvar yaptırdım.

Eğer eski defter açmaya çok meraklıysan Yüzüklerin Efendisi’nin bir alışveriş listesini ben açıklayabiliyorum. Bu işleri bırak. Delikanlı ol çık karşıma.

“Türkiye’de ilk defa bir seçimin kaybedeni olmayacak”

Saray yaptırdın kendine 2 milyon dolara, Marmaris’te 300 odalı yazlık saray yaptırıyorsun kendine. İstanbul’da da 5 tane sarayın var, yetmedi. Söz veriyorum cumhurbaşkanı olunca Marmaris’teki sarayı engelli çocuklara vereceğim. Putin devletlerin sarayı olur demiş. Putin seni kandırmış. Kuzey komşumuzdu, şimdi de güney komşumuz oldu.. Rusya sardı etrafımızı sardı. Sen ülkeyi Washington’dan yönetiyorsun ben Ankara’dan yöneteceğim. Garibanların, yoksulların, ezilenlerin dostu benim. Her iktidarın döneminde makbul adamlar oldu. Bu sefer farklı olacak benim cumhurbaşkanlığımda herkes 81 milyon makbul olacak. Türkiye’de ilk defa bir seçimin kaybedeni olmayacak. Hepimiz kazanacağız.

Millet 1.5 liraya çay içemiyor sen kilosu 4,5 bin liraya beyaz çay içiyorsun. O artık saraylı o sizi anlamaz. Milletin evladı benim.

Binali de tamam dedi. Zaten o da olmasa bu kampanya seçilmez. 24 Haziran’da başbakanlık gidecek. Adam kendini imha etmek için çalışma yapıyor. Kendini imha eden roket gibi.

 

EN SON EKLENENLER