İş insanı Şarık Tara yaşamını yitirdi

ENKA Holding Fahri Başkanı Şarık Tara tedavi gördüğü Maslak Acıbadem Hastanesi’nde hayatını kaybetti. 88 yaşındaki iş insanı Tara’nın çok çoklu organ yetmezliğinden öldüğü öğrenildi. 

Tara’nın ölümüyle ilgili olarak Maslak Acıbadem Hastanesi tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Tara’nın vefatının ardından Acıbadem Maslak Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Metin Uzun yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “Sayın Şarık Tara , 2 Haziran tarihinden itibaren kalp yetmezliği nedeniyle Acıbadem Maslak Hastanesi’nde takibe alınmıştı. Maalesef bugün saat 19:19’da çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz” 

Tara’nın cenaze töreni 30 Haziran Cumartesi günü öğle namazına müteakip yapılacak.

ŞARIK TARA KİMDİR?

1930 Üsküp doğumlu Şarık Tara , ENKA Holding Fahri Başkanıdır ve inşaat yüksek mühendisidir. Şarık Tara , RUYİAD (Rumeli Yönetici ve İş Adamları Derneği) üyesi ve derneğin Yüksek İstişare Konseyi Başkanıdır 2014 yılında ödediği 37,6 milyon lira ile Türkiye’nin en fazla vergi veren kişisi olmuştur. 2015 yılı verilerine göre 2,4 milyar dolar şahsi serveti ile Türkiye’nin en zengin 6. ismi olmuştur.

EN SON EKLENENLER