115 çocuğun istismarını ortaya çıkaran Nergiz için zorla getirilme kararı

İstanbul’da 115 çocuğun cinsel istismar sonucu gebe bırakılmasına ilişkin açılan davada hastane yetkilileri hakkında yurt dışı yasağı kaldırılırken, istismarı resmi kurumlara bildiren İclal Nergiz’in de zorla getirilmesine karar verdi.

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesindeki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde cinsel istismar sonucunda 115 çocuğun gebe bırakılması ile ilgili durumun yetkililere bildirilmemesi üzerine başlatılan soruşturma sonucunda açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Küçükçekmece 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, hastane başhekimi yardımcısı A.A. ve Sosyal Hizmet Uzmanı N.D. katıldı.

işlemler Bakanlığın talimatları doğrultusunda yapıldı!

Duruşmada savunma yapan, hastane başhekimi yardımcısı A.A., işlemlerin Sağlık Bakanlığı talimatları doğrultusunda yapıldığını belirterek, kendisinin suçsuz olduğunu iddia etti. Ardından söz alan N.D. yaptığı savunmada, sorumluluğun kendisine ait olmadığını, olayı ortaya çıkaran İclal Nergiz’in sorumlu olduğunu iddia ederek, herhangi bir ihmalin söz konusu olmadığını öne sürdü.

Yurt dışı çıkış yasağını kaldırıldı

Savunmalardan sonra ara kararını açıklayan mahkeme, A.A. ile N.D.’nin yurt dışı çıkış yasağını kaldırarak, her iki sanığın duruşmalara gelmeyebileceğini söyledi. Mahkeme ayrıca, olayı ortaya çıkaran İclal Nergiz’e yönelik bir kararın çıktığını ve çocukların gebe bırakılmasını resmi birimlere ihbar eden tanığın, mahkemeye zorla getirilmesine de karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe bıraktı.

Kaynak: MA

EN SON EKLENENLER