Kemal Demir’in tutukluluk hali devam ediyor

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan TV10 kameramanı Kemal Demir’in ilk duruşması bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde bulunan 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Demir’in davasında hakim yetkisizlik kararı vererek dosyayı Mersin’e gönderdi.

7 aydır Silivri 5 No’lu Cezaevi’nde tutuklu bulunan TV10 kameramanı Kemal Demir’in ilk duruşması bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde bulunan 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Aynı dosya kapsamında yargılanan TV10 çalışanı Kemal Karagöz de duruşmada hazır bulundu. Mahkemeye sadece Demir’in ailesi dışında yakınları ve gazetecilerin içeri alınmaması tepkiyle karşılandı. Duruşmaya HDP’nin Alevi milletvekili Ali Kenanoğlu, Garip Dede Dergahı Başkanı Celal Fırat ile Demir’in arkadaşlarının yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Kemal Demir ifadesinde, bakmakla yükümlü olduğu bir ailesi olduğunu ve uzun süredir tutuklu olduğu için tahliyesini istediğini belirtti. Tutuksuz yargılanan Kemal Karagöz ise adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını istedi.

Tutukluluk hali devam eden Kemal Demir’in davasıyla ilişkili İstanbul’un yetkisizliğine karar verilerek dava Mersin Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Demir’in tutukluluk halinin devamına Karagöz’ün de adli kontrol tedbirinin devamına karar verildi.

 

EN SON EKLENENLER