Demokratik Alevi Derneklerinden gözaltılara ilişkin açıklama

Demokratik Alevi dernekleri genel merkezi yaptığı bir açıklama ile Ankra’da yöneticileriene yönelik yapılan baskını kınadı ve gözaltına alınanaların derhal serbest bırakılmasını talep etti. DAD’ın açıklaması:

Basına ve kamuoyuna

Hakk doğa ve insanın ikrarlaştığı ve cümle canın Gağand, Xızır ve Hewtemal günleri ile beraber birbirleri ile rızalaştığı, yeniden doğuşun ve kutsallığın sembolü olan Newroz’u karşıladığımız anlardayız.Ne yazık ki tam da bu günlerde Hakikat aşkı ile gayret edenlerin zulme uğradığını duymadığımız bir an dahi geçiremiyoruz.

Nahak zihniyetin yaşamımızı topyekün denetim altına almaya çalıştığı inanç, emek, barış, demokrasi, insan hakları mücadelesi veren musahip kurumların baskıya uğradığı, hak ve adalet isteyenlerin susturulmak istendiği zor ve zulmat dolu vakitlerdeyiz. Adalet arayışındaki canlarımızın hanelerine rızasız giriliyor yahut masum u Pak olan evlatlarımızın kanları toprağa düşüyor ve mürşidi kamilullah olan kadınlarımız canlarından oluyor veher an bu zulumlere tanık olan bir anamızın havarları gök kubbeyi yırtıyor….

Hakk yasası ile varlık sahasının asılları olan cümle canın açlığa, adaletsizliğe, hukuksuzluğa, tekçiliğe mahkum edilmek istenmesi asla kabul edeceğimiz bir durum değildir.Devletin dini adalettir diyen Aliyel Mürteza’nın musahipleri olarak bizler devleti sebep olduğu maduriyetlere ve ihlallere son vermesi çağrısında bulunuyoruz. Zulme karşı direnmek farzdır ve ayetullahtır.. Zulme karşı duranların soruşturmaya tabi tutulması, sürgüne yollanması yahut göz altına alınması dahası cezaevlerine konulması yani hak ve adaleti dillendirenlerin susturulmaya çalışılması türünden uygulamalar son günlerde giderek artmaktadır. Ancak bilinmelidirki hak ihlal ve gasplarının artması tarafı olduğumuz adalet ve hak arayışçılarına yapılanları normal görmemizi sağlamayacaktır.

Biz Nemrud’a karşı nebi İbrahim’in ,biz Firavun’a karşı Hz Musa’nın biz Roma valisine karşı Hz.İsa’nın biz Muaviye’ye karşı Aliyyel Mürteza’nın ve biz Yezid’e karşı Hüseyini Deşti Kerbalanın tarafıyız.Zalimlere eğilmedik ve eğilmeyeceğiz.Hakk’tan ve Hakikatten yana saf tuttuk ve tutmayada devam ediyoruz.Aşk olsun cümlesine…

Özellikle seçimlerin yaklaşması ile beraber mevcut hükümetin bu baskılarını arttırması, adalet isteyenlerin hedef göstermesi kaybedebilinirlilik korkusudur.  Bizler biliyoruz ki korkunun ecele faydası yoktur. Sultan Süleyman’a kalmayan dünyayı kimse son yolculuğunda cebine koyup götüremeyecektir.Aslolan razılı ve rızalık esaslı bir hayat yaşamak insan olarak aldığımız ilk nefes ile insan kalmak ve Kul hakkı yemeden son nefes ile Hakk’ka uğurlanmaktan başka gayesi olmayan biz canlara, bir oy daha fazla almak için yapılan tüm zulümler ayıptır günahtır.

Bu zulumat cenderesinde 18.03.2019 tarihinde sabaha doğru hanesine baskın düzenlenerek DAD Ankara Şubesi Eş Başkanımız Mustafa Karabudak hukuksuz bir şekilde göz altına alınmıştır.. Yine hanesine baskın düzenlenen DAD Genel Sekreterimiz Murat Işık yurt dışında olduğundan dolayı göz altına alınamamıştır.

.Adresi zaten güvenlik güçlerince bilinen sabit ikamete sahip kişilerin normal yollarla ifadesi alınması mümkünken yaşanılan ifade ettiğimiz korku salma sindirme susmaya zorlama çabalarının açık sonucudur. Oluşmuş sonucu kınıyoruz. Mustafa Karabudak derhal serbest bırakılmalıdır..

Tüm musahip kurumları ve canları sesimize ses vermeye çağırıyoruz.Hak adalet ve özgürllük için dayanışmaya davet ediyoruz. Pir Sultan’nın dediği gibi GELİN CANLAR BİR OLALIM, İRİ OLALIM, DİRİ OLALIM.

Demokratik Alevi Dernekleri

EN SON EKLENENLER