Temelli: Bu ses asla susmayacak!

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Hakkari’deki Newroz kutlamalarına katıldı. 

‘MİLYONLAR ZULMÜ KABUL ETMEYECEĞİNİ GÖSTERDİ’

Temelli’nin konuşmasından satır başları şöyle:

“Dün Türkiye’nin her yerinde, Newroz alanları hınca hınç doldu. Herkes Newroz alanlarına gelerek bu zulme, bu zalimliğe karşı biz buradayız, itirazımız var dedi. ‘Bu zulmü, bu şiddeti kabul etmiyoruz’ dedi. Bugün burada da Hakkari halkı bu şiddeti, bu zulmü bu nefreti kabul etmiyor, etmeyecek. 

Bu onurlu bu erdemli halk, barış ve demokrasi mücadelesi Türkiye’nin onurudur. Dünyanın önünü açıyor. Newroz’da bir araya geldik hakikatin önünü açtık 31 Mart’a kadar aralıksız 7/24 çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 

31 Mart’ta biz sandığa gidiyoruz, onlar iktidardan gidiyorlar.  İktidarlarını kaybetme korkusu ile koca bir ülkeyi çökerttiler

TECRİT

Mutlak tecridin başladığı tarih, Türkiye açısından çok önemli bir eşiğe işaret eder. O günden itibaren Türkiye’de her gün hukuksuzluk, her gün adaletsizlik arttı. Bu adaletsizliğe bu hukuksuzluğa son verilsin diye biz de o tarihi işaret ediyoruz. Diyoruz ki, tecrit son bulsun, Sayın Öcalan, avukatları ve ailesi ile düzenli olarak görüşsün. Bu meşru bir taleptir, yasal bir taleptir, hukukidir. Eğer bu son 4 yılda yaşadıklarımız orada başlıyorsa orayı işaret etmek hepimizin sorumluluğudur. Adalet Bakanı’na buradan bir kez daha çağrı yapıyorum. Yasayı uygulayın, hukukun gösterdiği adımı atın. Bunu siyasete, seçimlere malzeme etmeyin. Bunu siyasete malzeme ettikçe, işte Türkiye bugün son 4 yıldır bu kriz yumağının içine sürüklendi kaldı. 

Kriz her yerde, hatta kriz bile diyemeyeceğimiz kadar kötü koşullar içinde yaşıyoruz. Buna son verme zamanı geldi. Böyle geldi böyle gitmez. Bunu değiştirme zamanı geldi. Şimdi adalete, hukuka sahip çıkma zamanı, şimdi HDP zamanı. Bu adaletsizliğe bu hukuksuzluğa karşı, 135 gündür bedeniyle direnen Leyla Güven’e selamlarımızı gönderelim. 

‘LEYLA GÜVEN’İN SESİNE SES KATMA ZAMANI’

Şimdi Leyla’nın sesine ses katma zamanı. Leyla ile birlikte açlık grevinde olan tüm yoldaşlarımızın mücadelesine güç katma zamanı. Açlık grevinde olan tüm arkadaşlarımızı; Selma Irmak’ı, Sebahat Tuncel’i, Murat Sarısaç’ı, Dersim Dağ’ı, Tayip Temel’i ve binlerce tutsağı selamlıyoruz. İnanıyoruz ki bu adalet mücadelesi ile bu demokrasi mücadelesi ile Türkiye’nin önü açılacak. Türkiye halklarının beklediği o güzel günler çok yakında, inanın yoldaşlarım, hepimize nasip olacak. 

Bu kararlı mücadeleden korktukları için sabah akşam HDP’ye saldırıyorlar.

Kürt halkını düşmanlaştırıyorlar. 3-5 oy için düşmanlık yapanlara en güzel yanıtı hep birlikte vereceğiz. 

‘DİNİ DE SÖMÜRÜYOR’

Ama o denli telaşlı o denli kaygılanmış ki artık dini bile siyasete alet ediyor. Hiçbir zaman onların seviyesine inmeyeceğiz. Bugüne kadar inmedik, ne yaparlarsa yapsınlar bizi ne kadar öfkelendirirlerse öfkelendirsinler asla muhatap olmayacağız. 

Kürtlere bunca nefretten sonra baktılar sonuçlar kötü, Kürt kardeşlerim demeye başladılar. Kürtler bize oy verir demeye başladılar. 

Bu oylar rotasından çıkmaz, bu oyların yolu özgürlüktür, HDP’dir.

EKONOMİK ÇÖKÜŞ

İşsizlik almış başını gidiyor. Bir yılda bir milyon yeni işsiz yaratmışlar. Enflasyon almış başını gidiyor. Her hafta mazota zam geliyor. Çiftçi mağdur, emekçiler mağdur, esnaf mağdur; beka sorunuymuş! Hayvancılığı bitirmiş. Hakkari Türkiye’nin en yoksul kenti, ne beka sorunu. İşsizlik ortada, insanlar geçinemiyor, sınır kapısı kapalı ticaret yapamıyor, esnaf kan ağlıyor çıkmış beka sorunu. Bunu birde gelmiş Hakkari’de anlatmış. Kime anlatmış? Hakkarililer orada mıydınız? Biliyorum biliyorum, kime anlattığını çok iyi biliyorum. Otobüslere biniyorlar il il dolaşıyorlar. 

Şırnak’ta miting yapıyor, Şırnaklı yok. Hakkari’de miting yapıyor, Hakkarili yok. O anlatıyor hala beka sorunu. Sen gel buraya bir anlat bakalım beka sorunu mu, işsizlik sorunu mu? İşte bunlar duyulmasın, bunlar konuşulmasın diye sabah akşam HDP’ye saldırıyor. Hakikatin sesini susturmaya çalışıyor. Susturamazsınız, biz hakikatin sesiyiz, bu ses asla susmayacak. 

‘ÖNCE KAYYUMLARDAN KURTULACAĞIZ’

Önce kayyımlardan kurtulacağız. Süpürgeler hazır mı? 31 Mart’ta sandıklara gideceğiz, oyumuzu kullanacağız, irademize sahip çıkacağız, belediyelerimizi geri alacağız. Ondan sonra da çöpü, çamuru, kayyımı hep birlikte süpürüp atacağız! Kırıntıları bile kalmayacak. Arkalarına da bakamadan gidecekler. Geldikleri gibi gidecekler. Şimdi hepsi biliyor, 31 Mart’ta gideceğini. 

Kayyum Raporumuzu yasaklayarak suçlarını gizleyebileceklerini sanıyorlar.

Kayyumlardan kentlerimizi kurtaracağız. Çok daha fazla ilçede, ilde HDP iktidara gelecek. Umutsuzluğa yer yok. Bütün bu enkazı hep birlikte kaldıracağız. İşsizlik sorununu da yoksulluk sorununu da çözeceğiz. 

Bu 9 gün boyunca da yine 7 gün 24 saat çalışmaya devam edeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar, herkese ulaşacağız ve burada yüzde 80 – 90 oy alacağız. İrademizi bunlara göstereceğiz. Bu sefer rekoru Hakkari kırsın mı? Var mısınız?”

EN SON EKLENENLER