CHP’nin Kadıköy Adayı Odabaşı’ndan suç duyurusu: Alçak saldırılarla yargı önünde hesaplaşacağız

Avukatı Doğuşcan Aygün’le birlikte sabah saatlerinde Kartal’da bulunan Anadolu Adalet Sarayı’na gelen Şerdil Dara Odabaşı, savcılık aracılığıyla, hakkında karalama kampanyası başlatanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adliye çıkışında kısa bir açıklama yapan Odabaşı, başka şehirlerde olduğu gibi Kadıköy’de de asılsız, halkı kin ve nefrete yönlendiren afiş asarak, broşür dağıtılarak algı yaratılmaya çalışıldığını belirterek, “Bu komplo her yerde aynı alçaklıkta yapılıyor. Ankara’da, İzmir’de, Antalya’da yapılan saldırıların aynısı İstanbul Kadıköy’de de bana ve Sayın Ekrem İmamoğlu’na yapılıyor.

“KOLTUK UĞRUNA ÇİRKİN BİR OYUN SERGİLENİYOR”

Kadıköy Türkiye’nin en aydın, en sorgulayan, en bilinçli ve hakkını arayan seçmen grubunun yaşadığı ilçelerimizden biridir. Kadıköy’ümüzün hedef alınmasının sebebi de buradan tüm Türkiye’ye bir mesaj yollamaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği, laik ve demokratik cumhuriyetin simgesi Kadıköy’de bu değerlerin yükselmesi ve yücelmesi için mücadele eden Cumhuriyet Halk Partisi’nin yıpratarak İstanbullunun her anlamda nefes aldığı bir özgürlük alanına müdahale etmeye çalışmaktır. Bir koltuk uğruna bu çirkin oyunu sergileyenleri, Kadıköylü komşularımın vicdanına bırakıyorum.

“ALÇAK SALDIRILARLA YARGI ÖNÜNDE HESAPLAŞACAĞIZ”

Ne kendimizden ne partimizden ne de sahip olduğumuz değerlerimizden bağlılığımızdan şüphemiz yok. Bu alçak saldırıların hedefinde Cumhuriyet Halk Partisi ve onun birbirinden kıymetli adayları var. Bunun nedenini anlamak güç değil. Büyük kentlerde ve ilçelerde CHP’nin yükselişini engellemeye çalışan çevreler, farklı taşeronlar kullanarak saldırıyorlar. Ama bu millet hem bu alçak saldırıların hem de onların maskeli taşeronlarının gerçek yüzünü biliyor. 31 Mart seçimlerinde de onlara prim vermeyecektir. Ve biz bu hainlerle yargı önünde hesaplaşmaya sonuna kadar devam edeceğiz.

“ATATÜRKÇÜLER CHP’YE SAHİP ÇIKACAKTIR”

Ne Türkiye Cumhuriyeti’nden ne de bu muhteşem değerin, demokrasiyle büyümesinden, gelişmesinden asla vazgeçmeyeceğiz.
Aydınlanmadan, Atatürk devrimlerinden, cumhuriyetten yana bütün yurttaşların da yanımızda olduğundan, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve onun kadrolarına sahip çıkacağından kuşkumuz yok” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Kendilerine, Turancı Hareket Platformu adının veren ya da onların adını kullanan bir grup geçtiğimiz hafta sonu Kadıköy’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kadıköy adayı Şerdil Dara Odabaşı’nı terör örgütü destekçisi olarak gösteren afişler asıp broşür dağıtmıştı. Konuyla ilgili inceleme başlatılmıştı.

EN SON EKLENENLER