Kars Belediyesi’nin veznesi bile hacizlik!

Kars Belediyesi’nin 500 milyon liranın üzerinde borcu nedeniyle borç batağında olduğu, tüm mal varlığı ve gelirinin hacizlik olduğu otaya çıktı. Borcundan dolayı daha önce hizmet binasının elektriği kesilirken, veznesine de el konuldu. HDP Kars Belediye Eşbaşkan adayı Ayhan Bilgen’nin, belediyeyi devralması halinde borçların araştırılacağını, hizmet karşılığı olmayan gerçek borç nevisinden görülmeyen miktarların ödenmeyeceği yönündeki açıklamasından sonra belediye hesaplarındaki haciz sayısı arttı.

Bilgen’in açıklamasının ardından belediyenin günlük gelirlerine ve vezneye hacizciler el konuldu. MHP Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın, aylardır çalışanların maaşlarını ödemezken, İller Bankası’ndan aldığı milyonlarca lirayı yandaşlarına peşkeş çektiği belirtiliyor. 5 yıl boyunca Kars halkına hiçbir hizmet vermeyen MHP’li başkanın, yıllık 100 milyon üzerindeki geliri kayıp durumda. Belediyenin yüzlerce taşımaz malını ise 5 yıl boyunca yandaşlarına fiyatının çok altında sattı.

HDP, KARSLILARA UMUT OLDU

Binlerce yıllık tarihi dokusu olan Kars kenti, MHP ve AKP belediye başkanlarının tahribatları nedeniyle yok olma aşamasına geldi. Birçok tarihi yapı, belediye tarafından yıkılarak yok edildi. MHP-AKP’ye tepki gösteren Karslılar, 31 Mart yerel seçimlerden sonra, MHP ve AKP ittifakına gereken dersi sandıkta vereceklerini söyledi. MHP-AKP iktidarının harabe haline getirdiği Kars, seçimleri iple çekiyor.

Yurttaşlar, HDP Kars Belediye Eşbaşkan adayları Ayhan Bilgen’e ve Şevin Alaca’ya büyük destek veriyor. Eşbaşkanlar, gittikleri her yerde halk tarafından miting havasında karşılanıyor. HDP Kars Belediyesi Eşbaşkanlarını sahiplenen Kars halkı, HDP’nin Kars için bir umut olduğunu belirtiyor.

‘KARS BELEDİYESİ’NİN EN BÜYÜK SORUNU YOLSUZLUK VE RÜŞVETTİR’

Kars kentinin çok büyük sorunları olduğunu belirten Cevdet Çağrıtekinci, “Kars’ın temizlik, yol ve altyapı sorunu var. Anlayacağınız Kars’ın sorunu çok fazla. Bu sorunların başında ise yolsuzluk ve rüşvet geliyor. Bundan dolayı Kars kenti bu güne kadar hiç gelişmedi. Bugüne kadar Kars Belediyesi’ne gelenlerin hepsi kendisi ve ailesi için çalıştı. Belediyenin hamamları ve tiyatro salonları vardı, bunların hepsini sattılar” dedi.

Belediyenin şu an kendisine ait hiçbir şeyinin olmadığını dile getiren Çağrıtekinci, “Şu an ki MHP’li Kars Belediyesi’nin her şeyi hacizlik durumda. Belediyenin içinde icra memurları bulunuyor ve belediyeye gelen tüm gelirleri kendilerine alıyorlar. Kars’ın her tarafı çöplerle dolu. Çöpler haftalarca hatta aylarca yerde kalıyor, toplanmıyor” diye konuştu.

‘YEREL SEÇİMLERDE KARS HALKI, HDP DİYECEK’

Eczacı Kaya Nayki ise, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Kars halkının MHP ve AKP’den kurtulacağını söyledi. Karslıların HDP Belediyesi’ni heyecanla beklediğini dile getiren Nayki, “Bu kadar borç batağında olan bir belediye, Türkiye’nin hiçbir belediyesinde yok. Belediyenin veznesine bile el konulmuş durumda.

Belediyenin bu kadar geliri var, bu güne kadar nerede kullandılar? İşçilerin maaşlarını bile ödeyemiyorlar. Biz Kars halkı olarak, böyle bir yönetim istemiyoruz. Bu yüzden 31 Mart yerel seçimlerinde Kars halkı olarak HDP diyeceğiz” şeklinde konuştu.

EN SON EKLENENLER