Gazeteci Pelin Ünker’in davası düştü… Hakimden skandal ifade: ‘Maalesef…’

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya Pelin Ünker, avukatları Abbas Yalçın, Halil Kocabaş ile Albayrak ailesinin avukatları Ela Ezgin Yenmen ve Ahmet Çalık avukatı Seçil Özay katıldı. Duruşmayı Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) temsilcileri ve çok sayıda gazeteci izledi.

Duruşmada beyanda bulunan avukat Abbas Yalçın Aydınlık gazetesinde Ocak 2014’te MİT TIR’larına ilişkin fotoğrafın yayımlanmasıyla ilgili açılan davada zaman aşımı nedeniyle davanın düşmesi yönünde karar verildiği anımsattı. Paradise Papers haberi nedeniyle Evrensel gazetesi sorumlu müdürü Çağrı Sarı’ya açılan davada beraat kararı verildiğine dikkat çeken Yalçın, “Aynı haber nedeniyle bir mahkemenin beraat kararı verirken başka bir mahkemenin mahkumiyet kararı vermesi hukuk ilkelerine aykırıdır” dedi. Yalçın, hâkimin düşme kararı vermesini isteyerek bu talebin reddedilmesi halinde esasa ilişkin süre isteyeceklerini söyledi.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan hâkim, davanın dört aylık dava açma süresinin dolmasından sonra açıldığını söyleyerek ve düşme kararı verdi.

EN SON EKLENENLER