84 gündür açlık grevinde olan Sedat Akın yağmur ve engellere rağmen oyunu kullandı

Tecride karşı açlık grevi eylemini evinde 84’üncü günde sürdüren Sedat Akın, sağanak yağmura ve oy kullanacağı okulda asansör olmamasına rağmen yurttaşların yardımıyla oyunu kullanırken “Öyle bir direniş var ki halkımız bunun bilincinde olarak oy kullanmaya geldi. Mücadelemiz devam edecek mücadele etmekten başka çaremiz yok” dedi.

Kürt Halk Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven tarafından başlatılan açlık grevi eylemine destek olmak amacıyla 7 Ocak tarihinde tutuklu bulunduğu Erzincan T Tipi Cezaevinde greve başlayan ve tahliye edildikten sonra eylemini Batman’daki evinde 84 gündür sürdüren Sedat Akın 31 Mart Yerel Seçimleri için oyunu kullandı.

Asansör olmadığı için yurttaşlar tarafından taşındı
Hergeçen gün artan sağlık problemlerine ve yoğun yağan yağmura rağmen oyunu kullanacağı Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Petrol İlköğretim Okuluna tekerlekli sandalye yardımıyla gelen Akın, oy kullanacağı sandığın binanın ikinci katında yer alması ve okulda asansör bulunmaması nedeniyle yurttaşlar yardımıyla sandığa taşındı.

Akın’ın sandığa taşınırken çektiği zorlukları ise yurttaşlar tepkiyle karşıladı. Yaşanan sorunun ardından 1004 no’lu sandığa gelerek oyunu kullanan Akın, oy işlemlerin ardından tekrar tekerlekli sandalye yardımıyla arabaya bildirildi.

Mücadelemiz sürecek
Burada kısa bir açıklama yapan Akın, “Öyle bir direniş var ki halkımız bunun bilincinde olarak oy kullanmaya geldi. Mücadelemiz devam edecek mücadele etmekten başka çaremiz yok. Serkeftın” dedi. Kaynak:jiyanhaber

EN SON EKLENENLER