Büyükşehir Adayları Oylarını Kullandı

İstanbul, Ankara ve İzmir’de büyükşehir belediye başkan adayları oylarını kullandılar. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım, Ankara’da Mansur Yavaş ve Mehmet Özhaseki ve İzmir’de Nihat Zeybekçi ve Tunç Soyer sabah saatlerinde sandık başındaydılar.

İstanbul’da ilk oyunu ilk kullanan aday CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu oldu. İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ve oğlu Mehmet Selim İmamoğlu’yla birlikte kullandı.

Belediye başkanlığını yaptığı Beylikdüzü ilçesinin Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Haldun Taner İlkokulu’nda 1382 nolu sandıkta oyunu kullandı.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Imamoglu CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Imamoglu

İmamoğlu,”Umuyorum İstanbul en yoğun katılımlı oyu kullansın. Umut ediyorum günü sonunda bir kişinin bile burnu kanamadan sıhhatli, sağlıklı, güvenli, huzurlu bir seçim günü yaşayalım” dedi. Oyunu kullandıktan sonra Beylikdüzü’ndeki okulları gezeceğini söyleyen İmamoğlu seçim sonuçlarını da Levent’teki CHP’nin seçim bürosunda takip edeceğini söyledi.

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binalı Yıldırım da oyunu Tuzla Aydınlı Mahallesi Emlak Konut Cemil Meriç İlkokul’nda kullandı. Yıldırım oyunu kullanmaya Semiha Yıldırım ve iki torunuyla birlikte geldi.

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yildirim Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yildirim

Yıldırım oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, “Seçime oldukça yoğun bir ilgi olduğunu görüyoruz. Seçimler demokrasinin bayramıdır. Bugün gelecek 5 yıl için yerel yöneticilerimizi seçeceğiz. Biz de oyumuzu Aydınlı’da kullandık. Hem Tuzla belediye başkanı, meclis üyeleri, mahallemizin muhtarı hem de büyükşehir belediye başkanı adayı için oy kullandık. İstanbulumuz için 39 ilçemiz için Tuzla için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki

Ankara’da da Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki oyunu Yenimahalle’deki Sofuoğu İlkokulu’nda kullandı. Özhaseki oyunu kullandıktan sonra gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Keyifli bir kampanya dönemi geçirdiğini söyleyen Özhaseki, “Çok keyifli bir kampanya dönemi geçirdik, oy vermeyecek vatandaşlar bile nezaketli davrandı. En azından teşekkür ettiler. Onlarla daha çok muhabbet edip sarılarak ayrıldık. Keyifliyim, mutluyum. Burada eve gideceğim çocuklar biraz oturacağım” dedi.

Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş

Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediya Başkan Adayı Mansur Yavaş da oyunu kullandı. Yavaş eşi ve kızıyla birlikte geldiği Çankaya’da Emin Resulzade Anadolu Lisesi’nde oy kullandı. Yavaş da gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Yavaş, “Seçmenin iradesi en büyük iradedir onun dışında konuşulanların hepsi boştur. Maalesef istemediğimiz bir şekilde seçim geçirdik. Proje konuşmak yerine maalesef bu 3. seçimim benim ve en düzeysiz seçim olduğunu söyleyebilirim. Ama bunun cevabını Ankaralı sandıkta seçmen verecektir” dedi.

İzmir’de de Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi oyunu Ayşen Zeybekçi ve çocuklarıyla birlikte geldi. Zeybekçi ve ailesi oylarını Şehit Polis Mehmet Çelik Ortaokulu’nda kullandılar.

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci

Zeybekçi de oyunu kullandıktan sonra gazetecilere konuştu. Zeybekçi, “Kazanan İzmir olsun İzmir kazansın diye yola çıktık. Milletimizin iradesi üzerinde bugüne kadar hiçbir irade tanımadık. Milletimizin vereceği karar bizim için saygı göstereceğimiz bir karar olacaktır. Milletimiz isabetli karar verecektir. Diliyoruz ve temenni ediyoruz ki İzmir’imiz 21. yüzyıldaki şehirler yarışındaki yerini alsın diye gayret gösterdik” dedi.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunc Soyer CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunc Soyer

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer de oyunu eşi Neptün Soyer ve kızı Duygu Soyer’le birlikte Sığacık 80.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu’nda kullandı. Soyer de oyunu kullandıktan sonra “Tabii fragman bitti, film başlıyor. Bundan sonrası daha çok daha yoğun olacak. Her seçim bir demokrasi sınavıdır. Bugün de herkesin bu sınavdan başarıyla geçeceğine inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER