ALEVİ TV KANALLARININ EKRANLARI TEK TEK KARARTILIYOR

Cem Tv’nin yayınlarının durdurulmasına ilişkin yazılı bir açıklama yapan gazeteci Şükrü Yıldız “CEM TV’nin iktidar erki tarafından diğer kanallarımız gibi karartılması, Alevilerin geleceğinin karatılmak istenmesinin resmidir.” Dedi. Yıldız’ın açıklaması:

Basına-kamuoyuna

CEM TV ekranlarının 31 Mart’ı 1 Nisan’a bağlayan gece –seçim akşamı- saat 02.00’de karatıldığını üzülerek öğrendim.

Alevilerin varlığının kabul edilmediği, kurum ve kuruluşlarının yasal bir zemine oturutulmadığı, eşit ve adil  vatandaşlık mücadelesinin verildiği süreçte kimlikli yayınların kaçınılmaz olduğundan yola çıkarak Alevilerin penceresinden dünyaya bakan televizyon yayıncılığını başlattım ve bu çerçevede kurulan tüm televizyonlarıda bu mecrada kendi hedeflerimizin bir parcası saydım.

Seküler, laik bir sosyal hayatın korunması mücadelesini  önmeseyip destekledim. Bütün Alevi televizyonlarımız da farklı cephelerden bu çerceveden yayıncılık yaptı. Bu anlamda da büyük bir mücadelenin parçası oldular. Olmayada devam etmektedirler.

Yayın içerik ve politikasını bemimsememekle birlikte, Cem Tv’yi Alevi medyasının varlığını sürdürme mücadelesinin bir parcası olarak görüyorum. Tüm yayın kuruluşlarımızda olduğu gibi bizden talep edilen desteği çekinmeden verdim. Vermeyede devam edeceğiz.

Bu anlamda seçim günü Cem TV’nin ekranlarının karartılmış olması Alevilere devletin nasıl yaklaştığınında en iyi örneği olmaktadır. Aleviler tarafından en çok eleştirilen ve devletle işbirliği içinde olduğu iddia edilen Cem TV’ye dahi tahamül edilmemiş olması, Alevilere karşı devletin tahamülsüzlüğünün ve nasıl bir konumda olduğunu net bir şekilde göstermektedir.

Bu anlamda tüm Alevileri farklılıkları bir yana bırakarak, kendi değerlerine sahip çıkması gerekmektedir.

Cem Tv Alevilerin zorla ayakta duran yayın organlarından biridir. Ve onun iktidar erki tarafından diğer kanallarımız gibi karartılması, Alevilerin geleceğinin karatılmak istenmesini resmidir.

Bu durumu şiddetle protesto ediyor ve bu yaklaşımın gelecekte yerinin olmayacağını söylemek istiyorum.

Su akar ve yatağını bulur…..

Şükrü Yıldız
Gazeteci

EN SON EKLENENLER