Muharrem İnce: Buradan uyarıyorum…

CHP’nin eski Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, AKP’nin İstanbul’da geçersiz oyların yeniden sayılmasına ilişkin itirazlarıyla ilgili açıklamada bulundu.

“İstanbul seçimini kaybettiklerini anladıklarında önce kaydırılan oylar var denildi, düzeltildi. Buradan istedikleri sonucu alamadıklarını görünce iptal edilen oyları gündeme getirdiler.” şeklinde konuşa İnce’nin açıklamaları şu şekilde:

-İstanbul seçimini kaybettiklerini anladıklarında önce kaydırılan oylar var denildi, düzeltildi. Buradan istedikleri sonucu alamadıklarını görünce iptal edilen oyları gündeme getirdiler.

-Bu oyların tekrar sayımı için yasada öngören koşul dikkate alınmadan yani gerekçesiz biçimde oyların tekrar sayılmasını istediler. Bu usulsüz sayımdan da aradıklarını bulamadılar.İstanbul halkının iradesini yok sayarak şimdi seçimi iptal ettirmenin peşine düştüler. Bundan da sonuç alamazlar çünkü ortada hak arayan birileri yok. Halkın iradesine karşı seferber olmuş bir kesim var.Hak arıyorsanız, önce gerekçenizi sahip olduğunuz ıslak imzalı tutanaklar üzerinden ortaya koyun. Böylece hep birlikte hak arayalım ve bunu sadece İstanbul’da değil Türkiye’nin her yerinde arayalım.
İstanbul’da gerekçe aranmadan oy sayanların, bir başka ilde, ilçede gerekçeniz yok diyerek itirazları reddetmesi, nedense sizleri ve karar alan mercileri utandırmamaktadır.

-Yıllarca bakanlık, başbakanlık, TBMM Başkanlığı yapmış, bu süre içinde sayısız seçime girmiş, bazılarını kazanmış bazılarını kaybetmiş olan Binali Yıldırım “İstanbul da İstanbul” diyor.
Ancak İstanbul halkı karar verdi, Ekrem İmamoğlu ve CHP dedi. Nasıl ki seçimi siz kazanınca sonuçlar milli irade oluyorsa CHP kazandığında da milli iradedir. Önce bunu kabul etmelisiniz.

-Buradan uyarıyorum, AK Parti, YSK, Erdoğan, Damat seçimin kazananı belli iken ve bu herkes tarafından kabul edilirken seçimi iptal ettirme gayretine düşerseniz, zaten kazanamayacağınız bir seçime kapı aralamış olursunuz. Çünkü Türk halkı haktan ve haklıdan yanadır.

-Ama daha önemlisi bu yola girerek Türkiye’de seçimlerin sağladığı meşruiyeti ortadan kaldırmış olursunuz. Bunun sonucunda da zaten ekonomik krizi yaşayan ülkemizi uçuruma sürüklersiniz, üstelik de her türlü meşruiyetinizi kaybetmiş olursunuz.Burası muz cumhuriyeti değil, Türkiye Cumhuriyeti. Herkes milletin tercihine, seçimin sonucuna saygı gösterecek, milletin iradesini gasp etmeye çalışmayacak. Türkiye’yi daha fazla germeyin, mazbatayı ve yetkiyi seçimin galibi Ekrem İmamoğlu’na teslim edin.

EN SON EKLENENLER