Amed Barosu açlık grevleri için ‘arabuluculuk’ önerdi

Amed Barosu, devlet güçlerince katledilen başkanları Tahir Elçi için her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde düzenlediği anma etkinliğinin 171’incisini gerçekleştirdi. Etkinlikte konuşan Amed Barosu Başkan Yardımcısı Gazal Bayram Koluman, Elçi’nin cinayetine dair etkin bir soruşturma yürütülmediğini ifade etti. Koluman, uzmanlık raporuna rağmen şüpheli sıfatıyla henüz kimsenin ifadesinin alınmadığını belirtti.

Konuşmasında, yapılan yerel seçimlere değinen Koluman, mazbatların verilmemiş olmasının skandal olduğunu söyledi.

Seçilenlere KHK’li oldukları için mazbataların verilmemesine dikkat çeken Koluman, “YSK’nin bu kararını tekrar gözden geçirmesi ve OHAL şartları devam ediyormuşçasına aldığı bu hukuki dayanağı olmayan kararı geri alması gerekmektedir” dedi.

‘HÜKÜMET KARARA SAYGI DUYMALI; REFORM YAPMALI’

Koluman, başta hükümet yetkilileri olmak üzere herkesi sandıktan çıkan iradeye saygı duyamaya davet ederken, “Bu saatten sonra toplumun tüm siyasi aktörlerinden beklentisi de seçim psikolojisinden çıkıp toplumsal barış, ekonomi, yargı, temel hak ve özgürlükler ile Kürt meselesi konusunda çözüm odaklı reformların hayata geçirilmesi gerekir” diye konuştu.

‘ÖCALAN İLE GÖRÜŞMEK İÇİN GİRİŞİMDE BULUNULMALI’

Koluman, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ve 7 bin tutsağın tecride karşı açlık grevine değinerek, “Mahpusların talebi olan ‘Abdullah Öcalan ve diğer mahpusların yasadan doğan haklarını uygulayarak avukatlarıyla ve aile bireyleriyle görüştürülmesi’ hususunda gerekli girişimlerin başlatılması çağrısında bulunuyoruz” diye kaydetti.

Koluman, çözüm odaklı arabulucu rolünü üstlenmeye hazır olduklarını belirtti.

EN SON EKLENENLER