Cumartesi Anneleri, 24’üncü yılında yine Galatasaray’daydı

Gözaltında kaybedilen yakınları için ilk kez 27 Mayıs 1995’te Galatasaray Meydanı’nda eylemlerine başlayan Cumartesi Anneleri, 24’üncü yıl vesilesiyle Galatasaray Meydan’ında bir araya geldi. Annelere Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Oya Ersoy, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İnsan Hakları Derneği  (İHD) İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri de destek verdi. 

‘BİZ KAZANACAĞIZ’

Cumartesi Anneleri, demir bariyerlerle kapatılmış Galatasaray Meydanı’na girerek buraya karanfil bıraktı. Gözaltında kaybedilen Murat Yıldız’ı annesi Hanife Yıldız, “Bu alana kayıpları temsil eden bir heykel dikeceğiz. Biz kazanacağız, siz kaybedeceksiniz” dedi. 
Gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un eşi Hanım Tosun ise “Bu Meydan Berfo Anne’yi yolcu ettiğimiz meydan. Berfo Anne’ye bu meydanda söz verdik. Kayıplarımıza bu meydanda söz verdik. Kayıplarımızdan ve Galatasaray Meydanı’ndan asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu. 
Anneler açıklamanın ardından, meydanda bulunan 50’nci Yıl Anıtı’na karanfiller ve üzerinde “Galatasaray’dan vazgeçmeyiz” yazılı dövizler bıraktı. Daha sonra aileler Galatasaray Meydanı’ndan ayrılarak, İstiklal Caddesi’nden İHD İstanbul Şubesi’ne kadar ellerinde kayıpların fotoğraflarıyla yürüdü. 

40 HAFTADIR POLİS ENGELİ

Cumartesi Anneleri’nin 25 Ağustos 2018’de düzenledikleri 700’üncü haftasına polis saldırarak, eylemlerinin yapılmasını engellemişti. 40 haftadır annelerin Galatasaray Meydanı’na gitmeleri engelleniyor.
 

EN SON EKLENENLER