“Ramazan bayramı cem’i” etkileşimli asimilasyonudur…

Aleviler ya da Alevi inancı Sünni, Şii olmak üzere hiçbir dinin veya kültürün artığı değildir.

Gün geçtikçe çoğulculuk, demokratik, özgürlük, akılcılık ritmini yitiren, farklı halkların gerçekliğinden uzak “Fethetmek ”,(bozmak, yeni düzen kurmak) anlayışıyla dayatılan Sünni din anlayışı yeni bir sosyal işlev kazanmış durumda.

Bu anlayış; kaotik ve tehlikelidir! Sadece birkaç cemaat ve topluluğa güvence sağlamış olup, Toplumun tüm farklılıklarıyla kavga eden ve sadece ticari faaliyetler çerçevesinde oluşan gerici bir anlayıştır.

Kamu ve özel yaşama bulaşan bu anlayış, tüm düzenlemelerde yönlendirici, tartışan ve planlayan taraf olmuş kendi padişahını yaratmıştır.

Her dini gün ya da haftada “Boş Zaman” yaratılarak ödül niyetine dayatılan tatil kavramı da padişah ve tebaa ilişkisine bir gönderme olup yeni düzenin sosyal asimilasyon aracıdır.
Ve biz Aleviler;

Sanayileşmeyi, üretmeyi unutan, fabrikaları, maden yataklarını satan, dibine kadar çürümüş toplumsal ahlakı görüyoruz ve çağdaş, laik bir devletin sosyal yapısının egemen sınıfın din anlayışına göre dizayn edildiğinin farkındayız.

Bu sosyal düzene zorlanan, bireysel inanç özgürlüğü yok sayılan, inançsal gün ve haftaları görünmezlikten gelinen Aleviler her şeyin Farkında…

Sizlerde farkındasınız…

Siz; Yası- Matem (Muharrem Orucu) için iş yerinde erken çıkan bir Alevi çalışanına rastladınız mı?

Ya da siyasilerin oy şölenine dönen bir Alevi evinin iftar sofrasına tanık oldunuz mu ?

veya sokakta herkesin vergileriyle hazırlanan miting niyetindeki oruç açma,

Çadırlarına…

İşte kendi din anlayışlarını ve ideolojilerine derin bir anlam ve alışkanlık yaratmak isteyen bu anlayış Aleviler RAMAZAN BAYRAMI CEMİ ’yapar uydurmasını Birkaç Alevi kurum aracığıyla Alevi halkına dayatıyor.

Tarihsel, sosyolojik, kültürel, geleneksel hiçbir mantığı olmayan bir tanım ile Alevilere sevgide buluşalım aklı verilerek Alevilerin aklıyla alay edilmekte oysa Alevilere dolaylı NAMAZ KILIN Deniliyor…

Asıl amaç ise;

Sünnilik ve Şiilik içinde Aleviliğe bir imge kazandırmak, bir kaç Alevi kurumunu taslak olarak kullanmak ve deneyim kazandırarak ölçülebilen Sünni eğilimli Alevi şablonu oluşturmaktır.
Ve bizler bu şablona hayır diyoruz Namazı İnanç Erkanlarımızla süsleyip Sünniliğe bir adım daha yürüyenlere durun diyoruz.

Saygılarımla…

EN SON EKLENENLER