Temelli, AKP’den kurtulmak için ‘demokrasi ittifakı’na çağırdı

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Şırnak ve ilçeleri İdil, Silopi ve Cizre’de bayramlaşma ziyaretinde bulunuyor.

‘CİZRE’DEKİ GİBİ İSTANBUL’DA DA KAYYUMU GÖNDERECEĞİZ’

Temelli’nin, Cizre Belediyesi’ndeki halkla bayramlaşma ziyaretindeki konuşmasından satır başları şöyle.

“31 Mart için seçimlerine giderken Kürtlere, hepimize dediler ki ‘defolun gidin.’ Biz de dedik ki ‘hiçbir yere gitmiyoruz, buradayız.’ İşte buradayız. Yine belediyemiz, iyiyiz ve yine buradayız, yine hep beraberiz. Peki kim gitti? Kayyum gitti. Ne dedik, bu kayyumları süpürüp atacağız. Cizre’den kararlılığımız, coşkumuz ve mücadelemizle o kayyumları süpürüp attık. Bütün rezilliği, hırsızlığı yolsuzluğu ile süpürüp attık. İşte rezilliğin, yolsuzluğunun listesi ve hesabı orada. Bu zulmün hesabını hep birlikte, adaletin önünde soracağız. Tıpkı bu iktidarın yaptığı zulmün hesabını soracağımız gibi.

Nasıl Cizre’de bu kayyum zihniyetine son verdiysek, 23 Haziran’da İstanbul’da da kayyumyu hep birlikte süpürüp atacağız. Çünkü artık bizde kayyum alerjisi var, nerede kayyum görsek süpürgeyi kapıyoruz, kovalıyoruz!

‘KÜRDİSTAN DEDİKLERİ GÜN KÜRTÇE TABELAYI İNDİRİYORLAR’

Diyarbakır’da Kürdistan dedikleri gün Tatvan’da Bitlis’te Kürtçe tabelaları indiriyorlar

Bunlar Diyarbakır’a gelir Kürdistan’dan bahsederler ama aynı gün Tatvan’da, Bitlis’te Kürtçe tabelayı indirirler.

Cizre’yi halkların, emekçilerin, kadınların kenti yapacağız. Belediye eş başkanlarımız, belediye meclis üyelerimizle ama her şeyden önce sizlerle, halkımızla birlikte Cizre’yi yeniden özlediğimiz Cizre haline getireceğiz.

‘TECRİDİN KIRILMASI TÜM TÜRKİYE İÇİN HAYIRLIDIR’

Sevgili Leyla Güven tam 200 gün direndi. O haykırışı bütün dünyayı kapladı. Cezaevlerinde binlerce tutsak günlerce direndi. Sonra o direniş sayesinde bugün İmralı’ya uygulanan mutlak tecrit kırılmıştır. Mutlak tecrit Türkiye’yi tecritleştirmek isteyen bir zihniyettir, bunu hep birlikte mücadelemizle kırdık. Türkiye’de tecrit uygulanmasına izin vermeyeceğimizi gösterdik. İmralı’daki tecridin kırılması Türkiye için hayırlı olmuştur. Eve,t hayırlı olmuştur. Çünkü Sayın Öcalan’dan bir kez daha Türkiye’ye demokratik siyaset içinde demokratik çözüm önerisini getirmiştir. Onurlu bir barış önerisini getirmiştir. Türkiye’nin özlemini duyduğu budur. Türkiye’nin özlemini duyduğu tekçilik değildir. Türkiye’nin özlemini duyduğu savaş, şiddet, baskı değildir. Türkiye’nin özlemini duyduğu şey yolsuzluk değildir. Bıktık bunlardan. Bunlara son verme zamanı gelmiştir. Türkiye’nin özlemini duyduğu şey onurlu bir barıştır, demokratik siyasettir, demokratik çözümdür. Türkiye’nin özlemini duyduğu şey Kürt meselesinin muhatapları ile bir an önce çözülmesidir.

‘MUHATAP ÖCALAN’DIR’

Bu meselenin muhatabı Sayın Öcalan’dır. Kürt meselesinin çözülmesi Türkiye’de demokrasi sorunun çözümü için yol açacaktır. Türkiye’nin özlemini duyduğu toplumsal barışın inşası için gerekli adımların atılmasını sağlayacaktır. Bunu anlatmaya çalışıyoruz ve bütün Türkiye’ye buradan Cizre’den bir kez daha çağrı yapıyoruz. Türkiye’de yıkılmış olan toplumsal barışı gelin hep birlikte yeniden var edelim. Gelin hep beraber yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını sağlayalım. Bugün cezaevlerinde haksız, hukuksuz yere tutulan bütün yoldaşlarımızın salıverilmesi için yargı bağımsızlığını, tarafsızlığını insan haklarını, evrensel hukuk değerlerini hep birlikte inşa edelim.

‘BİRLİK OLALIM, İKTİDAR ALTERNATİFİ YARATALIM’

Birlikte hareket etmezsek, bize hakaret etmeye, kentlerimizi yıkmaya devam edecekler. Buna izin vermemek için ortak vatanımızda, eşit yurttaşlık temelinde hep birlikte geleceğimize sahip çıkalım. Toplumsal barışı var edelim. Bunun yanı sıra ihtiyaç duyduğumuz demokratik anayasayı gelin birlikte var edelim. Bütün topluma, siyasi partilere ve öncelikle Meclis’e çağrımızdır: Gelin, iktidarın vesayetinden bu Meclis’i, ülkeyi kurtaralım. İktidarın bu tekçi anlayışından kurumlarımızı kurtaralım. Sadece Meclis değil, Meclis’te olmayan partiler, toplumsal muhalefet, STK’ler, sendikalar, gelin, herkes bu anayasa yapım sürecine katılsın. Gelin, hep birlikte anayasamızı yapalım. Gelin, layık olduğumuz bir irada yaşama irademizin var olacağı demokratik cumhuriyeti yeniden kuralım. Buradan, Cizre’den, bu mücadelenin kalbinden tüm Türkiye’ye çağrımızı yapıyoruz. Gelin, demokrasi ittifakında buluşalım. Bir iktidar alternatifi yaratalım. Mecbur değiliz bu ceberut iktidarına, baskı rejimine, bu anlayışa. Gelin bu ittifakta buluşalım. Türkiye’ye toplumsal barış, demokrasi ve özgürlük gelsin, Ortadoğu’ya, Suriye’ye, Irak’a barış gelsin diye. Ortadoğu halkları kendi geleceklerine kendi iradeleriyle karar versin diye. Bu kadar kararlı ve inançlıyız. O yüzden diyoruz ki dönen dönsün yolundan, biz dönmeyiz.”

EN SON EKLENENLER