İsrafbol Belediyesi’nin adı bu hafta değişecek!

Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu şehirde israfı bitirecek, tasarruf dönemini başlatacağım. Şu son dönemlerdeki İBB’ye bir isim söyleyeceğim: İsrafbol Belediyesi! Bu isim, 23 Haziran’da yine değişecek, T.C. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olacak” dedi. İmamoğlu Sayıştay raporuna sahte diyen rakibi Binali Yıldırım’a “Raporu postalayacağım, okusun” dedi.

Küçükçekmece’deki Fevzi Çakmak Etkinlik Alanı’nda düzenlenen mitingde önceki gün düzenlenen ortak yayını değerlendiren İmamoğlu, “17 yıldır yapılmayan en insani duyguyu, sohbet edebilmeyi, tartışabilmeyi, milletimize bir kere daha hatırlattık. Bundan korkunuz neydi? 16-17 yıldır bunu niye yapmadınız? Yapılabiliyormuş. Neticede çıktık, konuştuk. Herkes samimiyetlere baktı. İstanbul’a kim hâkim, ona baktı” dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’ya tepki gösteren İmamoğlu, “Seçilmiş belediye başkanının yerine, benim yerime vekâlet ediyorsunuz. Sayın İstanbul Valisi, size sesleniyorum: 2 gündür afişlerle tıkabasa birileri bize cevap vermeye çalışıyor. 20 günde sürece hâkim olup, birileri adına cevap mı veriyorsunuz bizzat, yoksa birilerine göz mü yumuyorsunuz? Şurada kaldı 1 hafta. Sonra zaten ben oradayım” şeklinde konuştu.

‘İsrafbol Belediyesi!’
“İBB’nin son 5 yılda bütçe açığı 18 kat, toplam borcu 4 kat artmıştır” diyen İmamoğlu, “Şu son dönemlerdeki İBB’ye bir isim söyleyeceğim: İsrafbol Belediyesi! Bu isim, 23 Haziran’da yine değişecek, T.C. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olacak” dedi.
Yıldırım’ın Sayıştay raporlarına “sahte” demesine tepki gösteren İmamoğlu, “Biz, Sayıştay raporunun yayınlandığı tarihi verdik, hemen birileri atladılar, ‘2018 Sayıştay raporu yok.’ Kardeşim biliriz, 2018 Sayıştay raporunun açıklanacağı tarih, 2019’un sonbaharı gibi olur. Ama ben size 2018’in ekim ayında yayınlanan Sayıştay raporunu okudum. Sayıştay raporunda, içinde İSKİ, İETT ve İGDAŞ’ın olduğu biçimiyle açıkladıkları raporda, toplam zarar 752 milyon lira. İşte size sahte dedikleri Ekim 2018 Sayıştay raporu. Sayın Yıldırım, okuyacaksa kendisine yarın bir tane postalayacağım” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER