68 bin 17 kişi kişi oy kullanamayacak

YSK’nın yenileme kararı aldığı İstanbul seçimleri için Pazar günü sandık başına gidecek seçmenlerin listesi siyasi partiler tarafından incelemeye alındı.

YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi kararını aldıktan sonra, 23 Haziran’daki seçimlere 31 Mart’taki seçmen listeleri ile gidileceğini açıklamıştı. 23 Haziran’da 18 yaşını dolduranların oy kullanamayacağı, 31 Mart’ta askerde olup 23 Haziran’a kadar terhis olanların da seçmen listesinde yer almadığı için oy veremeyeceği kararlaştırılmıştı.

Ayrıca, YSK’nın seçimleri iptal kararına da konu olan kısıtlı seçmenlerin veya bu listelerde hata nedeniyle kalan ölü seçmenlerin adının yanına oy kullanamayacağına dair şerh düşüleceği, hiçbir şekilde yeni seçmen kaydı yapılamayacağı kararı verilmişti. Ancak, aynı seçmen listesi ile seçime gidileceği kararına rağmen, 31 Mart’taki seçmen listesi ile 23 Haziran’daki seçmen listesi arasında fark olup olmadığı, yeni seçmen girişi yapılıp yapılmadığı, YSK’nın iptal kararına konu olan kısıtlıların karşısına şerh koyulup koyulmadığı, AKP ve CHP’de oluşturulan özel ekipler tarafından incelemeye alındı. CHP, 23 Haziran günü okullara asılacak seçmen listelerinin verilmesi için YSK’ya başvurdu. Ancak YSK, 23 Haziran seçimlerinde oy kullanacak seçmen listelerinin zaten siyasi partilerin erişimine açıldığını, okullara asılacak bu listelerin ayrıca verilmeyeceğini, gerekirse seçim günü sabahı sandıkların kurulu olduğu sınıfların kapısına asılacak listelerden kontrolün yapılabileceği cevabını verdi.

EN SON EKLENENLER