İmamoğlu: Son dönemde atılan taklaları hepiniz izliyorsunuz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu İstanbul’un amatör spor kulübü temsilcileriyle olan buluşmasında konuştu.

İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Son dönemde atılan taklaları hepiniz izliyorsunuz. Ben bu asimetrik ötesi taklanın biçimini hayatımda hiç görmedim. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Konuşmadıkları konu da kalmadı. Bu sabah da benim diplomamla ilgili haber yapmışlar ama altını çizelim; olan diplomamla ilgili.

-Spor alanında yeni bir seferberlik başlatacağız. Örgün eğitim veren okulların yüzde 60’ının spor salonu olmadığını biliyoruz.

-Tamamlayacağımız tesislerin hepsinin mutlaka engelli erişimi ve engelli spor yapma biçimine uygun inşa edileceğini de duyurmak istiyorum. Spor tesisi olmayan mahalle bırakmayacağız. Atletizme çok önem vereceğiz. Bu konuda İstanbul’un ciddi eksikleri var. Hızlıca 3 adet pisti İstanbul’a kazandıracağız. İstanbul’u bir olimpiyat kenti haline getireceğiz. Amatör ligleri ve kulüpleri destekleyeceğiz.

-Belediyenin imkanlarını, parasını, sponsorluklarını, taraftarı bile olmayan ya da siyasi anlam taşıyan kulüplerin zenginleşmesi, milyon dolarlık sözleşme yapması için İstanbul adına söz veriyorum ki asla ve asla israf etmeyeceğiz.

EN SON EKLENENLER