General Haftar, Türk gemilerini vurma emri verdi

İç savaşın sürdüğü Libya’da, ülkenin doğusunu kontrolü altında tutan General Halife Haftar, Türk devletin düşman ilan etti.

Haftar, sözcüsü Ahmet el Mesmari aracılığıyla yaptığı açıklamada, Libya hava sahasının Türk uçaklarına kapatıldığını bildirdi.

Haftar, komuta ettiği birliklerine bölgedeki Türk gemilerine ve tesislerine saldırmaları için talimat verdiğini duyurdu.

Türkiye’nin Katar’la birlikte Libya merkezi hükümet güçlerine destek verdiğini belirten Haftar, bu güçlerin Libya topraklarının bir kısmını da işgal ettiğine dikkat çekti.

Haftar’ın sözcüsü Mesmari, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Libya’nın iç işlerine karıştığı tepkisinde bulundu.

Libyalı general, Türkiye’den Trablus’a inmek isteyen uçaklar ve limanlara yanaşmak isteyen gemilerin “düşman” olarak görüleceğini belirtirken, Libya’da yaşayan Türk vatandaşlarının da tutuklanacağı uyarısında bulundu.

General, Türkiye’nin ülkedeki askeri varlığının da hedef alınacağını kaydetti.

TÜRKİYE TRABLUS SAVAŞINA DOĞRUDAN DAHİL OLDU

Haftar’ın tehditlerini hayata geçirip geçirmeyeceği henüz bilinmiyor ancak suçlamaları son derece açık. Haftar cephesi, Türkiye’nin Trablus muharebesine doğrudan katıldığını, diğer bir ifadeyle, askerleri, uçakları ve gemileri ile bu savaşta yer aldığını belirtiyor. Haftar’a göre, cephaneler özellikle Akdeniz üzerinden Ulusal Birlik Hükümeti güçlerine gönderiliyor.

Erdoğan da kısa bir süre önce Trablus merkezli hükümete “Ankara ile Trablus arasındaki askeri anlaşma” gerekçesiyle silah sağladığını söylemişti. Hatta Erdoğan daha ileri giderek, ülkesinin Trablus’a askeri desteğinin, Haftar güçleri karşısında dengeyi yeniden sağladığını ifade etmişti.

EN SON EKLENENLER