Kayıp yakınları, Vedat Aydın için buluştu

İHD Amed Şubesi’nde 543’üncüsü haftasında gerçekleştirilen eylemde konuşan İHD Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Raci Bilici, 543 haftadır kayıpların akıbetini ve faillerini sorduklarını vurguladı. 

Bilici, Temmuz ayının Halkın Emek Partisi (HEP) Amed İl Başkanı Vedat Aydın’ın katledildiği ay olduğunu hatırlatarak, 5 Temmuz 1991’de evinden alınan Vedat Aydın’ın cenazesinin 7 Temmuz’da bulunduğunu ifade etti. Devletin İHD üyesi, avukat ve başı dik bir siyasetçi olan Aydın’ın katillerini iyi bildiğini söyleyen Bilici, “Vedat Aydın hakikatten ve insan haklarından asla taviz vermezdi. Bütün katliamların ve vahşetlerin yapıldığı dönemde Vedat Aydın rol ve misyonunu çok iyi oynadı. 90’lı yıllarda Vedat Aydın katledildi. Bugün bizim açıklama yaptığımız salonun ismi bile Vedat Aydın. Onu asla unutmamak için buradayız. Biz de Vedat Aydın ve kaybedilen bütün arkadaşlarımıza söz veriyoruz. Bu davadan vazgeçmeyeceğiz. Siz hep aklımızdasınız ve akılımızdan da asla çıkmayacaksınız. Devlet arşivlerini açsın ve katillerini söylesin” dedi

İHD Şube Yöneticisi Avukat Gurbet Yavuz da Vedat Aydın’ın katledilme hikâyesini anlattı. 

BATMAN

Kayıp yakınları, Batman’da da 449’uncu haftasına ulaşan eylemleri için İHD şubesinde bir araya geldi. 

“Kayıpar bulunsun, failler yargılansın” yazılı pankartın açılıp, kayıpların fotoğraflarının taşındığı etkinliğe, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ayşe Acar Başaran, insan hakkı savunucuları, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar katıldı. 

İHD Şube Eşbaşkanı Deniz Rümeysa Kaya tarafından yapılan açıklamada, Vedat Aydın’ın katledilmesine dikkat çekildi.

Kaya, Aydın’ın kaçırılarak vahşice katledilmesinin üzerinden tam 28 yıl geçtiğini ve katillerinin halen korunduğunu söyledi.

EN SON EKLENENLER