Malatya’daki kurumlardan gözaltı tepkisi: Serbest bırakın

PSAKD Malatya Şube Başkanı Latife Ulutaş ve eşi İbrahim Ulutaş ile Hasan Kaya’nın gözaltına alınması kentte bulunan kurullar tarafından protesto edildi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya Şube Başkanı Latife Ulutaş ve eşi İbrahim Ulutaş ile Hasan Kaya’nın bu sabah gözaltına alınmasına İnsan Hakları Derneği (İHD), Eğitimsen, PSAKD Malatya Şubeleri, EMEP, ÖDP ve KKP düzenlediği basın açıklamasıyla tepki gösterdi. PSAKD Şubesinin önünde gerçekleşen açıklamaya PSAKD MYK Üyesi Mehmet Topal’ın yanı sıra dernek üyeleri katıldı. Açıklamaya katılanlar üzerinde “Latife Ulutaş serbest bırakılsın” yazılı fotoğraf taşıdı. Açıklamada gözaltı operasyonunu alevi örgütlülüğüne dönük baskı ve tehdit politikalarının yansıması olarak nitelendiren Mehmet Topal, arkadaşlarının serbest bırakılmalarını istedi. Topal, “Ne pahasına olursa olsun yolumuzdan dönmeyeceğiz. Zulme karşı asla boyun eğmeyeceğiz, asla teslim olmayacağız” dedi.
‘OPERASYONUNUN HEDEFİ ALEVİ ÖRGÜTLÜLÜĞÜ’
Şube başkanları Latife Ulutaş’ın haksız hukuksuz ve temelsiz bir şekilde gözaltına alındığını ifade eden Topal, gözaltına alınanların ezilen halklardan yana tavır göstermelerinin emniyet gözünde suç olarak göründüğünü söyledi. Operasyonunun hedefinin Malatya’daki alevi örgütlülüğü olduğunu vurgulayan Topal, “Burada açıkça görülmektedir ki Alevi örgütlülüğünden uzaklaştırmanın ve bu şekilde asimile etmenin hesapları yapılmaktadır. Ancak egemenlerin bu kirli hesapları tutmayacaktır. Bizler Aleviler olarak binlerce yıldır her türlü baskıya, zulme ve katliamlara karşın bugünlere kadar geldik. Doğru bildiğimiz yoldan bedeli ne olursa olsun vazgeçmedik. Zulme boyun eğmedik. Haksızlıklar karşısında susmadık. Baskılar karşısında diz çökmedik. Tehditler karşısında yılmadık. Egemenler bu tür baskı ve tehdit politikalarıyla bizleri sindiremeyecekler. Pir Sultan Abdal örgütlülüğü olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kesintisiz bir şekilde mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER