İran: Yabancı bir petrol tankeri elimizde

Bu açıklama, İngilizlerin Cebelitarık açıklarında bir İran petrol gemisine el koymasından iki hafta sonrasına denk geldi.

Devrim Muhafızları’nın resmi internet sitesi SepahNews, petrol tankerine 14 Temmuz günü Hürmüz Boğazı’ndaki Lark Adası’nın güneyinde el koyulduğunu belirtti. Site, geminin adı ve kime ait olduğunu açıklamadı.

İran’ın ideolojik ordusu Devrim Muhafızları, geminin 2 milyon varil kapasiteli olduğu ve 12 mürettebat ekibini taşıdığını belirtirken, mürettebatın kaçak yakıt taşıdıklarını kabul ettiklerine iddia etti.

SepahNews’e göre gemiye ait dosya yargıya teslim edildi. Dosyanın incelenmekte olduğu belirtildi.

İran Dışişleri Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada İslam Cumhuriyeti’nin Körfez’de teknik bir sorun yaşayan yabancı bir petrol gemisine yardım ettiğini bildirmişti.

Aynı gün, petrol yüklenmesinin takibinde uzman TankerTrackers isimli örgüt, Panama bandıralı Riah isimli petrol gemisinin başka gemilere yakıt ikmali için Hürmüz Boğazı’nda gidiş geliş yaptığını bildirmişti. Bu geminin 14 Temmuz’da İran karasularına girdiği belirtilmişti. TankerTrackers, tankerin otomatik tanımlama sisteminin o gün kesildiğine dikkat çekti. Riah isimli geminin son konumunun, Lark’ın altı mil batısındaki Qeşm adası açıkları olduğu ifade edildi.

EN SON EKLENENLER