Fransa genelinde acil servislerde grev

Inter-Urgences kolektifi, grevdeki tüm hastane servislerini, yeni bir meclis toplantısına çağırdı. Kolektif, grevcilerin meclis toplantısının 10 Eylül’de yapılacağını bildirdi.

Pazartesi akşamı yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde 211 acil servis grevde bulunuyor.

Hastanelerin acil servislerinde ciddi aksamalara yol açan grevde sağlık çalışanları hükümetin çalışma şartlarının düzeltilmesi ve hakların iyileştirilmesini talep ediyor. Acil servislerin yatak kapasitesinin yetersiz olduğunu, kemer sıkma politikaları yerine daha fazla sağlık çalışanına gerek olduğuna dikkat çeken Inter-urgences kolektifi, maaşların da arttırılmasını istiyor.

Zenginler ve şirketlere getirdikleri vergi indirimlerine rağmen sağlık gibi önemli bir alanda tasarruf etme anlayışında olan hükümet ise, talepleri karşılamaktan uzak. Geçtiğimiz ay Sağlık Bakanı Agnes Buzyn tarafından duyurulan önlemler arasında acil servis çalışanlarına aylık 100 Euro ‘risk primi’ verilmesi ile yaz aylarında daha fazla tıbbi personelin işe alınabilmesi yer alıyordu.

Inter-Urgences kolektifi ise özellikle 300 euro ücret artışı ve 10 bin ek iş birimi kurulmasını istiyor. Kolektif, ayrıca yatak gibi materyal eksikliği tepkisinde bulunurken, fiziki şiddet ve hakaretlerle birlikte güvenlik durumunun da iyi olmadığını belirtiyor.

EN SON EKLENENLER