Onlara bayram yok

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden Ordu’ya gelen mevsimlik fındık işçileri, Kurban Bayramı’na rağmen çalışmalarını sürdürüp bahçede fındık toplamaya devam ediyor.

Evden uzakta
Batman Kozluk’tan 13 yıldır Ordu’ya fındık hasadına gelen Hasan Bağlamış (46), “Fındık hasadı bu sene bayrama denk geldi, biz de ailemizden uzakta bayramı bahçede geçiriyoruz. Bayramda da çalışıyoruz” diye konuştu.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu üyesi Arslan Soydan, emanete bırakılan fındığın arz talep dengesini bozduğunu belirterek üreticilerin bu süreci iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.
Bu sezon için kaliteli kabuklu Giresun fındığı için taban fiyat kilogramda 17 lira, levant fındık için 16.5 lira olarak belirlenmişti. Sezonun ardından özellikle gurbetçiler tarafından emanete bırakılan fındık mahsulü, arz talep dengesini bozduğundan üreticilerin ihtiyaçları kadar fındıklarını satması gerektiği belirtildi.

Üreticilerin fındığını emanete bırakmadan ihtiyaçları kadar bozdurması gerektiğine dikkat çeken Soydan, “Hem TMO’ya hem de serbest piyasa fındıklarını satma imkânı var. Üreticilerimizin bunu en iyi şekilde değerlendirmeleri lazım. Emanete fındık vermeyelim. Elimizde olan fındığın da ihtiyacımız kadarını pazara indirelim. İhtiyacımız varsa satıp ihtiyaçlarımızı giderelim” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER