Vicdan nöbetçilerinden AKP’li Turan’a çağrı

Kaz Dağları paylaşımı yaptı AKP’li vekil suçluyu buldu: Çevreciler CHP’li Sarıbal’dan AKP’li Turan’a rest Gökhan Özoğuz’dan AKP’li Turan’a yanıt

Kaz Dağları’ndaki Kirazlı köyünde Kanada firması Alamos Gold’un yerli ortağı Doğu Biga Madencilik şirketince yürütülen altın madeni projesinde, binlerce ağacın kesilmesi üzerine ağaç katliamına karşı başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti sürüyor. 16. gününü dolduran nöbetin, Kanadalı firmanın metalik aramayı durdurana kadar devam etmesi kararlaştırıldı.

Doğa katliamına yönelik tepkiler devam ederken AKP milletvekili Bülent Turan’ın “CHP’li bazı isimler maden firmasına Ankara’da arama izni verilmesi için uğraş verdiler. Ancak şimdi eyleme katılıyorlar. Bu devam ederse isimlerini açıklayacağız” sözlerine hem CHP’den hem de eylemi düzenleyen komiteden tepki geldi.

‘VARSA BİLDİĞİ AÇIKLASIN’

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, Kent Konseyi Başkanı Pınar Bilir Akkuş, Turan’ı bildiği isimleri açıklamaya davet etti. Akkuş, “Açıklamazsanız bu sözleriniz Su ve Vicdan nöbetini itibarsızlaştırmaya dönük bir açıklama olarak değerlendirilecektir” ifadelerini kullandı.

Bölgede bulunan CHP’liler de Turan’ın vicdan nöbetini engellemek, itibarsızlaştırmak için bu tür açıklamalar yaptığını ifade ederek, varsa bildiklerini açıklamasını istediler.

“DURDURANA KADAR”

26 Temmuz’da başlattıkları Su ve Vicdan nöbetinin 16. gününde umutlarının dirençlerinin daha da arttığını belirten Akkuş, “Alamos Gold’un yaşam alanında ki saldırısı, metalik madencilik faaliyeti son bulana kadar nöbetimiz devam edecektir. Yangın çıkma olasılığına karşı yeni çadır kurulmayacak. Nöbet yerlerine günübirlik gelinecektir. Biz bayramda da buradayız” ifadelerini kullandı.

KANADA’DAN DA TEPKİ GELDİ

Kanadalı firma kendi ülkesinde de doğaya karşı giriştiği tahribat nedeniyle binlerce işi tarafından protesto edildi.

EN SON EKLENENLER