ODTÜ yönetiminde değişiklik…

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Verşan Kök, akademik personele gönderdiği e-posta ile “Akademik ve İdari yapıların daha etkin bir şekilde yönetilmesi” gerekçesiyle yönetimde değişiklik yapıldığını duyurdu. Dört akademisyen görevinden ayrılırken, yeni yönetime bir akademisyen katıldı.

Rektör Kök, akademik personele gönderdiği e-posta ile yönetim değişikliği olduğunu duyurdu. Yeni yönetimin tanıtılması amacıyla gönderilen e-postada, rektör yardımcıları Prof. Dr. Gülser Köksal ve Prof. Dr. Dilek Sanin ile rektör danışmanları Prof. Dr. Bahar Gedikli ve Doç. Dr Hale Işık Güler’ın görevlerinden ayrıldığı görüldü. Yönetime katılan tek isim ise Rektör Danışmanı olan Prof. Dr. Ömer Delialioğlu oldu. Değişiklik, “Akademik ve idari yapıların daha etkin bir şekilde yönetilmesi” gerekçesi ile duyurulurken, daha önce istifa eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meliha Altunışık ile 1.5 ayda toplam 5 akademisyen görevinden ayrıldı. Yeni yönetimin 2 Eylül’de göreve başlayacağı belirtilirken, mevcut yönetimde rahatsızlığı bulunan akademisyenler olduğu öğrenildi.

‘Kavaklık’tan ayrılın’

Kök’ün rektör olarak görevlendirildiği 2016’dan beri yönetimde görev yapan ve açıklanan yeni yönetimde yer almayan akademisyenlerden rektör yardımcıları Prof. Dr. Gülser Köksal ve Prof. Dr. Dilek Sanin, okul içindeki Kavaklık’ta yapılması planlanan ve ruhsatsız olduğu ortaya çıkan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Yurdu projesine karşı gerçekleştirilen eylemlerde yer alan öğrencileri, eylemden ayrılmaları için ikna etmeye çalışan akademisyenlerdi.

EN SON EKLENENLER